Tento květák recepty na květákové kari je dokonalý komfortní pokrm plný silného indického koření, oslazený kokosovým mlékem! Je to zdravý nápad na snadnou večeři.
Toto lahodné indické květákové kari je veganské, nízkokalorické a plné chuti. Toto květák recepty: kari, které se snadno připravuje a je mírně kořeněné. Jedná se o dobře vyvážené a zdravé jídlo, které je ideální pro celou rodinu. A nejlepší na tom je, že můžete být kreativní s ingrediencemi a obměňovat je podle dostupnosti.
Tento květák recepty kari je skvělé zdravé jídlo na všední večer plné výživných složek, jako je květák a rajčata. Má málo kalorií a tuku. Zároveň se jedná o vyvážené jídlo s čerstvou zeleninou a luštěninami – chutné jídlo bohaté na bílkoviny bez masa. Květákové kari obsahuje směs bylinek a koření, která se často používá v indické kuchyni a dodává mu úžasnou vůni a chuť.
Květák recepty na kari je skvělým základem a můžete do něj snadno přidat svou oblíbenou zeleninu. Lilek, rajčata a hrášek budou fungovat opravdu dobře. Pokud chcete, můžete do tohoto pokrmu přidat také kuřecí maso, rybu nebo maso. V tomto receptu dávám přednost použití plnotučného kokosového mléka, ale můžete použít i light verzi.
Celkový čas přípravy:
50 minut
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku mletého
- 1 palec čerstvého zázvoru oloupaný/jemně nastrouhaný
- 3 polévkové lžíce čerstvého koriandru nasekaného (plus další na ozdobu)
- 1 malá hlavička květáku nakrájená na růžičky
- 3 šálky oloupaných sladkých brambor nakrájených na kostičky
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce kari
- 2 lžičky kurkumy
- 1 ½ lžičky koriandru
- 1 ½ lžičky římského kmínu
- 400g nakrájených rajčat z konzervy
- 1 plechovka konzervované cizrny, která se scedí a propláchne
- 400g plnotučného kokosového mléka v konzervě
- 2 šálky vody
- plátky limetky na podávání
Suroviny:
Postup:
Ve velkém těžkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli a vařte ji, dokud nezměkne a nezprůsvitní, asi 5 minut. Česnek, zázvor a koriandr přihoďte k cibuli a smažte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu.
Teď přidejte květák a brambory spolu s červenou kari pastou, kari, kurkumou, koriandrem a římským kmínem. Osolte a opepřete a smažte dalších 5 minut, dokud se zelenina dobře nepropeče kari pastou a pokrm nebude velmi voňavý.
Poté přidejte konzervovaná rajčata i se šťávou, cizrnu a kokosové mléko spolu se 2 šálky vody.
Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Za občasného míchání vařte 30 minut, dokud květák a brambory nezměknou vidličkou a omáčka nezhoustne.
Podávejte s rýží a podle potřeby ozdobte koriandrem a plátky limetky.
Zbytky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici, vydrží asi 5 dní. Kari můžete také zmrazit a vydrží až 3 měsíce.