Bramborový salát podle Pohlreicha

bramborový salát podle Pohlreicha

Variant bramborového salátu je opravdu mnoho. Zajímá vás ale, jak tradiční vánoční přílohu připravují kuchařské celebrity? Co třeba Zdeněk Pohlreich? Nazvěme ho „Bramborový salát podle Pohlreicha“. Já sám jsem byl zvědavý, v čem se liší jeho recept od toho mého a musím říct, že liší. A to hlavně v dochucení. Slavný šéfkuchař doporučuje totiž do salátu bylinky. Musím říct, že chuť je jiná a výraznější a i když na Vánoce asi zůstaneme u té klasiky, v průběhu roku neuškodí zkusit něco jiného.

U Zdeňka Pohlreicha samozřejmě najdete i jeho tradiční verzi bramborového salátu, ale neuškodí občas zkusit něco netradičního. A tenhle bramborový salát netradiční určitě je.

Bramborový salát podle Pohlreicha vás také překvapí množstvím bylinek, které v něm najdete. Je to hlavně estragon, tymián, pažitka a polníček.

A ještě vás možná překvapí, že v salátu Zdeňka Pohlreicha nenajdete kořenovou zeleninu, za to tam ale naleznete hrubozrnnou hořčici.

Suroviny

  • 600 g brambor
  • 3 lžíce másla
  • 4 cibule
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce tymiánu
  • 5 lžic hrubozrnné hořčice
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce estragonu
  • 3 lžíce pažitky
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g kyselých okurek
  • 120 g polníčku
  • sůl, pepř

Příprava

Nejprve orestujte na másle cibuli na pánvi, přidejte tymián a cukr a nechte zkaramelizovat.

Na druhé pánvi povařte ocet, hořčici a nechte vychladnout. Přidejte estragon, zakysanou smetanu, sůl a pepř.

Uvařte brambory, oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte do mísy. K tomu pokrájejte okurky a přimíchejte zkaramelizovanou cibuli a směs se smetanou.

Nakonec do mísy patří polníček a pažitka. Nechte uležet.