Baileys recept bez vaření

domácí baileys likér recept

Naučím vás jednoduchý domácí Baileys recept bez vaření. Smetana, whisky, vanilka, čokoláda a káva v kombinaci se slazeným kondenzovaným mlékem. Nepoznáte rozdíl od zakoupeného v obchodě.  

Je to levnější než kupovat láhev a chutná to úžasně! Vše, co potřebujete, je mixér a několik ingrediencí, které už pravděpodobně máte po ruce.

Vychutnejte si tento irský krémový likér s ledem, přidejte si ho do kávy, nalijte na zmrzlinu, použijte ho do pečiva (koláče, muffiny, koblihy, cupcakes, brownies, koláče atd.) nebo ho darujte k svátkům a zvláštním příležitostem.

Co budete potřebovat na domácí Baileys recept bez vaření?

Whiskey – použil jsem irskou whiskey Jameson, klidně použijte svou oblíbenou značku. 

Hustá smetana ke šlehání. Stejně dobře poslouží i půl šálku plnotučného mléka a půl šálku tučné smetany ke šlehání. Nepoužívejte pouze mléko, jinak váš nápoj nebude dostatečně krémový.

Slazené kondenzované mléko.

Čokoládový sirup – nebo čokoládová poleva.

Čistý vanilkový extrakt – nebo jiný extrakt, například mandlový, mátový a pomerančový. A co třeba skořice nebo dýňové koření :)?

Instantní kávový granulát – pro zvýraznění chuti kávy zvolte instantní espresso.

Jak připravit

Jednoduše smíchejte smetanu, slazené kondenzované mléko, instantní kávu, čokoládový sirup, vanilku a mixujte na nízkých otáčkách po dobu 30 sekund. Poté přidejte irskou whisky a mixujte ještě několik sekund. Hotovo!

TIP → Výkonné mixéry mohou při šlehání smetany směs srazit. Abyste tomu předešli, použijte nízkou rychlost a mixujte jen do spojení. Pokud se vám směs zdá sražená, jednoduše ji přeceďte přes sítko a přebytečné množství seškrábněte lžící.

Skladování

Z receptu vznikne asi 1 litr (4 šálky). Můžete jej nalít do 1 velké láhve nebo rozdělit do menších lahví. Uchovávejte ho v chladničce až 2 měsíce.

Suroviny

  • 1 šálek (235 ml) smetany ke šlehání nebo polotučné smetany (15%)
  • 1 plechovka (395 ml) slazeného kondenzovaného mléka
  • 3 lžíce čokoládového sirupu
  • 1 čajová lžička instantního kávového zrna
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1⅔ šálku (400 ml) irské whiskey

Příprava

Do misky dejte smetanu, slazené kondenzované mléko, instantní kávový granulát, čokoládový sirup, vanilku a 30 sekund mixujte při nízkých otáčkách.

Poté přidejte whiskey za chodu mixéru, při velmi nízkých otáčkách, a ještě několik vteřin míchejte.

Baileys Irish cream přelijte do sterilizovaných skleněných lahví s těsně přiléhajícím víčkem a uchovávejte v chladničce až 2 měsíce.

Před použitím dobře protřepejte.