Domácí vaječný likér ze Salka

domácí vaječný likér ze salka

Pokud se během svátků potkáváte s přáteli a rodinou, je vždy dobré mít nějaký přípitek po ruce. Tentokrát vám prozradím jednoduchý recept na nevařený domácí vaječný likér ze salka. V jednom z předchozích receptů jsem psal recept už na domácí vaječný likér. Ten byl ale také ze smetany a mírně se žloutky povařili. Přeci jen představa pít syrová vejce někomu nedělá dobře.

Teď se ale podíváme na domácí vaječný likér ze Salka – klasický „vaječňák“ ze syrových vajec a k tomu nám bude stačit už jen Salko. Co to je? Tradiční český produkt – slazené zahuštěné plnotučné mléko, 8% tuku. Je také možné ho přidat do kávy, dezertů, ale také právě likérů. Najdete ale také varianty light nebo neslazené.

.

Suroviny

  • 6 žloutků
  • 1 plechovka Salka
  • 1 plechovka neslazeného Salka
  • 6 lžic vanilkového cukru (můžete přidat podle chuti)
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • 300 ml rum (pravý) nebo whiskey
  • lžička citronové šťávy (nemusí být)
  • skořice (volitelná)

Příprava

Všechny ingredience vyšleháme do pěny, nejlépe mixerem.

Přilijeme rum a dobře promícháme.

Nalijeme do lahví a v chladu můžeme skladovat až měsíc.

Při podávání můžeme navrch posypat trochu mletou skořicí.