Připravte si punč recept pro jednoho a máte hezký večer jen pro sebe. Drink pro dva nebo tři a máte o zábavu postaráno. Celá mísa šumivého vánočního punče? Hurá, máte večírek!
Tradiční vánoční punč recept podávaný v míse s pomeranči a brusinkami bude váš letošní hit a zaručí vám, že vánoční večírek se ve vašem podání stane nezapomenutelným.
Tento snadný vánoční punč recept je bublinkový, slavnostní a jeho namíchání je naprostá hračka – je lehký, osvěžující a vůbec ne přeslazený. Jeho příprava zabere méně než 5 minut a bude krásným a užitečným středobodem každého svátečního večírku.
Protože jeho příprava trvá jen pár minut, můžete rychle (možná až příliš rychle) pokračovat v doplňování mísy i v průběhu večera.
Brusinkový džus
Ujistěte se, že používáte džus označený jako 100% brusinkový džus, a ne brusinkový nápoj. Džus by měl být 100% brusinkový, ale přesto by měl obsahovat směs dalších šťáv na doslazení. Nepoužívejte zcela neslazenou, 100% čistou brusinkovou šťávu, jinak bude váš punč příliš trpký. Pokud omylem koupíte špatný druh nebo váš punč bude z jakéhokoli důvodu trpký než byste si přáli, není vše ztraceno! Punč oslaďte podle své chuti přimícháním 1/4 až 1/2 šálku sirupu, medu nebo cukru.
Šumivé víno
Použijte velmi suché šumivé víno. Nezáleží na tom, z jaké země víno pochází, pokud je označeno jako „brut“, což je nejsušší, ještě sušší než víno označené jako „extra suché. Šampaňské, cava a prosecco jsou ve hře.
TIP
Rozsypte brusinky a plátky pomeranče (nebo směs nakrájených pomerančů, citronů a limetek) na dno nádoby na led a zalijte je vodou (pro co nejčistší led použijte filtrovanou nebo převařenou vodu). Přeneste do mrazáku a nechte zmrazit alespoň 8 hodin přes noc. Použijte je poté na chlazení punče přímo v punčové míse.
Celková doba přípravy:
20 minut
Suroviny:
- 1 velký sáček ledu
- 5 šálků 100% brusinkové šťávy
- 2 láhve velmi suchého šumivého vína (750 ml láhve), například šampaňského, cavy nebo Prosecca
- 2 šálky jablečného moštu
- 1 1/2 šálku zázvorového piva
- 1 1/2 šálku rumu nebo brandy
- 2 pomeranče nakrájené na tenké plátky
- 1 šálek brusinek
Postup:
Ujistěte se, že jsou všechny ingredience dobře vychlazené.
Naplňte velkou mísu na punč ledem.
Doplňte brusinkovou šťávou, šumivým vínem, jablečným moštem, zázvorovým pivem a rumem.
Jemně promíchejte, aby se chutě spojily.
Doplňte plátky pomeranče a brusinkami.