Punč recept na vánoční koktejl s jiskrou

punč recept

Připravte si punč recept pro jednoho a máte hezký večer jen pro sebe. Drink pro dva nebo tři a máte o zábavu postaráno. Celá mísa šumivého vánočního punče? Hurá, máte večírek!

Tradiční vánoční punč recept podávaný v míse s pomeranči a brusinkami bude váš letošní hit a zaručí vám, že vánoční večírek se ve vašem podání stane nezapomenutelným.

Tento snadný vánoční punč recept je bublinkový, slavnostní a jeho namíchání je naprostá hračka – je lehký, osvěžující a vůbec ne přeslazený. Jeho příprava zabere méně než 5 minut a bude krásným a užitečným středobodem každého svátečního večírku.

Protože jeho příprava trvá jen pár minut, můžete rychle (možná až příliš rychle) pokračovat v doplňování mísy i v průběhu večera.

Brusinkový džus

Ujistěte se, že používáte džus označený jako 100% brusinkový džus, a ne brusinkový nápoj. Džus by měl být 100% brusinkový, ale přesto by měl obsahovat směs dalších šťáv na doslazení. Nepoužívejte zcela neslazenou, 100% čistou brusinkovou šťávu, jinak bude váš punč příliš trpký. Pokud omylem koupíte špatný druh nebo váš punč bude z jakéhokoli důvodu trpký než byste si přáli, není vše ztraceno! Punč oslaďte podle své chuti přimícháním 1/4 až 1/2 šálku sirupu, medu nebo cukru.

Tip na podávání.

Šumivé víno

Použijte velmi suché šumivé víno. Nezáleží na tom, z jaké země víno pochází, pokud je označeno jako „brut“, což je nejsušší, ještě sušší než víno označené jako „extra suché. Šampaňské, cava a prosecco jsou ve hře.

TIP

Rozsypte brusinky a plátky pomeranče (nebo směs nakrájených pomerančů, citronů a limetek) na dno nádoby na led a zalijte je vodou (pro co nejčistší led použijte filtrovanou nebo převařenou vodu). Přeneste do mrazáku a nechte zmrazit alespoň 8 hodin přes noc. Použijte je poté na chlazení punče přímo v punčové míse.

Celková doba přípravy:

20 minut

Suroviny:

  • 1 velký sáček ledu
  • 5 šálků 100% brusinkové šťávy
  • 2 láhve velmi suchého šumivého vína (750 ml láhve), například šampaňského, cavy nebo Prosecca
  • 2 šálky jablečného moštu
  • 1 1/2 šálku zázvorového piva
  • 1 1/2 šálku rumu nebo brandy
  • 2 pomeranče nakrájené na tenké plátky
  • 1 šálek brusinek

Postup:

Ujistěte se, že jsou všechny ingredience dobře vychlazené.

Naplňte velkou mísu na punč ledem.

Doplňte brusinkovou šťávou, šumivým vínem, jablečným moštem, zázvorovým pivem a rumem.

Jemně promíchejte, aby se chutě spojily.

Doplňte plátky pomeranče a brusinkami.