Květák recepty: Květák pečený v troubě je to nejsnadnější jídlo. Chuť a struktura jsou dokonalé jen s jednoduchým kořením, olejem a máslem.
Tento květák recepty na zapečený květák je tak dobrý, že ho budete chtít dělat znovu a znovu. Květák pečený v troubě je snadný a vynikající. Díky kombinaci másla a olivového oleje květák zkaramelizuje a upeče se do křupava. Nejlepší na tomto receptu je, že si můžete přizpůsobit koření podle toho, co máte po ruce, a to se skvělým výsledkem.
Nejlepší koření na květák je květák sám. Ke květáku se hodí téměř každé koření. Dokonce i obyčejné koření se solí a pepřem funguje dobře.
Tohle jídlo můžete konzumovat jen tak, ale nejlépe se hodí na večeři tipu: nandej si sám. Mám na mysli můj oblíbený způsob stolování, kdy se uprostřed stolu sejde mnoho mističek a talířků s různým dobrotami, přílohami, masem i zeleninou a omáčkami. Každý si potom sám vybere, co si nandá na talíř a na co má chuť. Nebudu vám lhát: Já jsem ten tip, který si prostě musí nandat od každého trochu!
Celková doba přípravy:
30 minut
Suroviny:
- 1 středně velký květák, nakrájený na malé růžičky, nebo silné plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 PL másla, rozpuštěného
- 1 lžička česnekového prášku
- ½ lžičky soli nebo podle chuti
- ¼ lžičky mleté papriky
- ¼ lžičky mletého černého pepře nebo podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 220˚C a vyložte plech pečícím papírem.
Nakrájejte hlávku květáku silné plátky nebo rozdělte na podobně velké růžičky
Květák přendejte na plech. Pokapejte olejem a rozpuštěným máslem a promíchejte.
V malé misce smíchejte česnekový prášek, sůl, papriku a pepř na dochucení. Posypte jím květák a promíchejte, aby se hezky ze všech stran obalil. Květák rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte při teplotě 220˚C 15-20 minut, dokud se květák nerozpadá.