Květák recepty: Snadno pečený květák v troubě

květák recepty

Květák recepty: Květák pečený v troubě je to nejsnadnější jídlo. Chuť a struktura jsou dokonalé jen s jednoduchým kořením, olejem a máslem.

Tento květák recepty na zapečený květák je tak dobrý, že ho budete chtít dělat znovu a znovu. Květák pečený v troubě je snadný a vynikající. Díky kombinaci másla a olivového oleje květák zkaramelizuje a upeče se do křupava. Nejlepší na tomto receptu je, že si můžete přizpůsobit koření podle toho, co máte po ruce, a to se skvělým výsledkem.

Květák můžete rozkrájet na silnější plátky.

Nejlepší koření na květák je květák sám. Ke květáku se hodí téměř každé koření. Dokonce i obyčejné koření se solí a pepřem funguje dobře.

Tohle jídlo můžete konzumovat jen tak, ale nejlépe se hodí na večeři tipu: nandej si sám. Mám na mysli můj oblíbený způsob stolování, kdy se uprostřed stolu sejde mnoho mističek a talířků s různým dobrotami, přílohami, masem i zeleninou a omáčkami. Každý si potom sám vybere, co si nandá na talíř a na co má chuť. Nebudu vám lhát: Já jsem ten tip, který si prostě musí nandat od každého trochu!

Celková doba přípravy:

30 minut

Suroviny:

  • 1 středně velký květák, nakrájený na malé růžičky, nebo silné plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 PL másla, rozpuštěného
  • 1 lžička česnekového prášku
  • ½ lžičky soli nebo podle chuti
  • ¼ lžičky mleté papriky
  • ¼ lžičky mletého černého pepře nebo podle chuti

Postup:

Předehřejte troubu na 220˚C a vyložte plech pečícím papírem.

Nakrájejte hlávku květáku silné plátky nebo rozdělte na podobně velké růžičky

Květák přendejte na plech. Pokapejte olejem a rozpuštěným máslem a promíchejte.

V malé misce smíchejte česnekový prášek, sůl, papriku a pepř na dochucení. Posypte jím květák a promíchejte, aby se hezky ze všech stran obalil. Květák rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte při teplotě 220˚C 15-20 minut, dokud se květák nerozpadá.