Jarní bulky s medvědím česnekem

bulky s medvědím česnekem

Není nad domácí pečivo! Pokud máte čas a chuť, máme pro vás skvělý recept na kynuté bulky s medvědím česnekem. Je to úžasné jarní pečivo, které chutná skvěle a ještě vám provoní dům.

Medvědí česnek je nejen velmi chutný, ale také zdravý. Je to bylina, která se na jaře vyskytuje v lesích tam, kde je vlhko a stín. Pak může tvořit i celé koberce. Na jaře se sbírají listy, které můžete využít do salátů, pomazánek, polévek nebo právě do pečiva. A proč medvědí? Údajně jeho cibulky vyhrabávají a konzumují rádi medvědi.

Jak na to

Tohle pečivo se řadí mezi kynuté, tudíž musíte začít kváskem. Je to jednoduché, droždí, cukr, trochu mouky, vlažná voda a dějí se zázraky. Kvásek vzejde asi za 10 minut. Pak vypracujete hladké těsto, necháte vykynout a můžete tvarovat bulky.

Vytisknout recept
Klíčové slovo bulky s medvědím česnekem
Doba přípravy 2 hours
Doba vaření 30 minuty
Celkový čas 2 hours 30 minuty
Počet porcí 10 porcí

Suroviny

Postup

  • Nejprve si připravte kvásek. V misce rozdrobte droždí a posypte cukrem. Po chvilce přidejte mouku a polijte vlažným mlékem. Promíchejte a dejte na teplé místo. Kvásek vzejde za asi 10 minut.
  • Do velké mísy vsypte mouku, cukr, sůl, máslo, smetanu a mléko a přidejte kvásek a zpracujte na hladké těsto. Pak nechte kynout na teplém místě, asi tak hodinu a půl, dokud nebude mít těsto dvojnásobný objem.
  • Mezitím si připravte medvědí česnek, nasekejte ho, smíchejte se změklým máslem a solí a dejte do sáčku na zdobení.
  • Těsto rozdělte na deset dílků a z každého vytvarujte bochánek a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte a nechte ještě půl hodinu kynout.
  • Troubu rozpalte na 180 stupňů, bulky potřete bílkem, pak uprostřed rozřízněte a do vzniklé dírky každé bulky vymačkejte náplň z medvědího česneku. Pečte asi 20 minut.