Nejlepší smažené kuřecí stripsy

kuřecí stripsy

Smažené kuřecí stripsy jsou nostalgickou večeří pro děti i dospělé. Je to snadná a rychlá večeře pro rodinu, zvlášť děti, které tak přimějete spěchat k jídelnímu stolu. Smažené kuřecí stripsy si sice můžete koupit mražené, ale to není ono. Připravte si je doma z čerstvých surovin.

A navrch přidejte domácí hranolky a podávejte je s rančerským dresinkem, medovou hořčicí nebo kečupem a máte v rukou vylepšenou klasiku, ze které budou všichni nadšení.

Pokrm pro každého

Smažené kuřecí stripsy by měl umět každý. Kdo by neměl rád smažené (nebo pečené) křupavé kuře? Za druhé, kuřecí proužky jsou univerzální, můžete je podávat jako snadné předkrmy na večírky, večeře na všední den nebo si je připravit k obědu.

Na tento recept na smažené kuřecí proužky potřebujete jen vykostěná kuřecí prsa bez kůže, vaječnou směs na obalení, koření a strouhanku. Smažit můžete na pánvi či ve fritéze nebo dokonce i upéct v troubě.

Dál už jsou možnosti nekonečné: Kuřecí proužky můžete nakrájet na plátky a použít jako přílohu k salátu, potřít je červenou omáčkou a sýrem, použít na pizzu nebo je namočit do grilovací omáčky. A ano, jsou vhodné pro děti, stejně jako domácí kuřecí stehýnka.

Co budete potřebovat
  • Kuřecí maso: Z kuřecích prsou bez kosti a kůže se stripsy nejlépe připravují. Před smažením nakrájejte kuře na tenké proužky, aby se maso rovnoměrně propeklo a každé sousto bylo pěkně obalené.
  • Strouhanka: Můžete použít panko nebo některou z dalších druhů strouhanek.
  • Koření: Dochucení dodá kuřecím proužkům pikantní chuť. Tento recept vyžaduje jednoduchou univerzální směs česnekové soli, sušené bazalky, papriky a pepře.
  • Vejce a mléko: Mléko obsahuje kyselinu mléčnou, která pomáhá zjemnit kuřecí maso, zatímco hustota vajec pomáhá přilnout ke strouhance a jejich vysoký obsah bílkovin krásně zhnědne.
  • Olej na smažení: Dobrou volbou je řepkový, světlicový, arašídový, kukuřičný, sójový a slunečnicový olej.
Vytisknout recept
Porkm hlavní jídlo
Typ kuchyně British
Klíčové slovo kuřecí stripsy
Doba přípravy 15 minuty
Doba vaření 15 minuty
Celkový čas 30 minuty
Počet porcí 6 porcí

Suroviny

Postup

  • Do 3 oddělených mělkých misek dejte strouhanku, vejce a mouku. Do vajec zašlehejte koření.
  • Kuřecí proužky obalte v mouce, pak je namočte ve vejci, pak ve strouhance, znovu ve vejci a pak znovu ve strouhance.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej. Na plech položte mřížku a vyložte ji papírovými utěrkami.
  • Smažte kuřecí proužky po dávkách, jednou je otočte, dokud nezezlátne, asi 5 minut.
  • Před podáváním přeneste kuře na připravenou mřížku a nechte 5 minut odležet.

Máte rádi kuřecí maso? Pak zkuste tyto skvělé kuřecí medailonky.