Americký dýňový koláč

americký dýňový koláč

Klasický recept na americký dýňový koláč je snadný dezert pečený v troubě, který je oblíbený pro svou jednoduchost a finančně nenáročné ingredience. Je to také jeden z nejlepších dezertů, které se podávají na Vánoce nebo na Den díkůvzdání.

Pokud tedy hledáte rychlý a snadný dezert, který byste mohli o svátcích podávat svým přátelům nebo členům rodiny? Pak vyzkoušejte tento recept na americký dýňový koláč.

V jednoduchosti je krása

Tento moučník překypující krémovou a bohatou chutí je plný slibného potěšení, na kterém si pochutná každý. Krusta koláče je křupavá a opečená, náplň měkká a jemná. Dýňovou chuť směle doplňuje koření jako je mletý zázvor, skořice a mletý muškátový oříšek. Proto vás výsledná chuť překvapí.

Podávat ho můžete jako odpolední dezert k čaji nebo i jako zákusek po večeři.

Tradice je tradice

Dýňový koláč je rozšířený v celých Spojených státech amerických. Během svátků se bez tohoto pokrmu neobejde žádná domácnost. Tento koláč je základem nejen na Den díkůvzdání, ale také o Vánocích. Je to opravdu dokonalá podzimní sváteční pochoutka.

Klasický americký recept na dýňový koláč je moučník pečený v troubě, snadný tak, že ho zvládne každý.

Přísady
  • Koláčová krusta: 1. Můžete použít domácí nebo v obchodě zakoupenou koláčovou krustu. Neexistuje pro to žádná zvláštní preference. Pokud máte v rukou více času, můžete si koláčový základ udělat sami.
  • Dýňové pyré. Dýně slouží jako základní chuť, proto by ostatní přísady neměly přebít zemitě sladkou chuť dýňového pyré.
  • Hnědý cukr. Hnědý cukr dodává koláčové náplni sladkost a další chuť. Také umocňuje jemnou strukturu náplně, když je dýňový koláč již upečený.
  • Krystalový cukr. Tato složka je důležitá, aby se náplň při pečení neslepila. Také dodává koláčové náplni sladkost.
  • Kukuřičná mouka. Přidáním správného množství kukuřičné mouky pomůžete náplni získat hustší strukturu.
  • Koření. Bez přidání koření by byl celý pokrm chuťově mdlý. Proto zkuste do směsi přidat mletý zázvor, skořici a mletý muškátový oříšek. Všechna tato koření dodají hřejivý, pikantní nádech, zemitou a oříškovou chuť.
  • Vejce: Vejce nejlépe při pokojové teplotě.
  • Smetana ke šlehání. Má vyšší obsah tuku, a proto lépe zahušťuje koláčovou náplň. Umožňuje také hladší strukturu náplně.
  • Mléko. Mléko pomáhá vytvořit lehkou konzistenci koláčové náplně a také dodává pokrmu jemnost.
  • Šlehačka. Dýňový koláč můžete ozdobit šlehačkou, která je jednoduchou, ale lahodnou tečkou na závěr.
Příprava

Kupované těsto opatrně vložte do koláčové formy. Přebytečný převis těsta ořízněte ostrým nožem a okraje zmačkejte vidličkou nebo prsty.

Koláč pečte 10 minut, poté jej nechte vychladnout a připravte koláčovou náplň.

Příprava dýňové náplně

Vejce, dýňové pyré, moučkový cukr a hnědý cukr šlehejte, dokud se nespojí. Přidejte kukuřičný škrob, sůl, skořici, zázvor, muškátový oříšek, hustou smetanu a mléko a šlehejte, dokud se vše dobře nespojí a směs nebude hladká.

Pečení

Poté koláč přelijte náplní a pečte 40-45 minut nebo dokud střed náplně neztuhne.

Tipy

Pokud se chystáte připravit vlastní koláčové těsto, použijte směs ztuženého tuku a másla, abyste získali co nejmáslovější a nejjemnější konzistenci.

Ujistěte se, že množství mléka, které jste přidali, má přesnou míru, abyste se vyhnuli hrudkovité a mazlavé hmotě na náplň.

Suroviny

Příprava

Předehřejte troubu na 190 stupňů.

Vyválejte vychlazený koláčový korpus; těsto opatrně vložte do koláčové formy. Přebytečný převis těsta ořízněte ostrým nožem a okraje zmačkejte vidličkou nebo prsty.

Koláč pečte 10 minut a poté jej nechte vychladnout, zatímco budete připravovat koláčovou náplň.

Vejce, dýňové pyré, krystalový cukr a hnědý cukr šlehejte, dokud se nespojí. Přidejte kukuřičný škrob, sůl, skořici, zázvor, muškátový oříšek, hustou smetanu a mléko a šlehejte, dokud se vše dobře nespojí a směs nebude hladká.

Náplň nalijte na koláčový korpus a pečte 40-45 minut nebo dokud střed náplně neztuhne.

Po upečení přendejte na mřížku a nechte vychladnout. Ozdobte šlehačkou a třešněmi.