Klasický recept na americký dýňový koláč je snadný dezert pečený v troubě, který je oblíbený pro svou jednoduchost a finančně nenáročné ingredience. Je to také jeden z nejlepších dezertů, které se podávají na Vánoce nebo na Den díkůvzdání.
Pokud tedy hledáte rychlý a snadný dezert, který byste mohli o svátcích podávat svým přátelům nebo členům rodiny? Pak vyzkoušejte tento recept na americký dýňový koláč.
V jednoduchosti je krása
Tento moučník překypující krémovou a bohatou chutí je plný slibného potěšení, na kterém si pochutná každý. Krusta koláče je křupavá a opečená, náplň měkká a jemná. Dýňovou chuť směle doplňuje koření jako je mletý zázvor, skořice a mletý muškátový oříšek. Proto vás výsledná chuť překvapí.
Podávat ho můžete jako odpolední dezert k čaji nebo i jako zákusek po večeři.
Tradice je tradice
Dýňový koláč je rozšířený v celých Spojených státech amerických. Během svátků se bez tohoto pokrmu neobejde žádná domácnost. Tento koláč je základem nejen na Den díkůvzdání, ale také o Vánocích. Je to opravdu dokonalá podzimní sváteční pochoutka.
Klasický americký recept na dýňový koláč je moučník pečený v troubě, snadný tak, že ho zvládne každý.
Přísady
- Koláčová krusta: 1. Můžete použít domácí nebo v obchodě zakoupenou koláčovou krustu. Neexistuje pro to žádná zvláštní preference. Pokud máte v rukou více času, můžete si koláčový základ udělat sami.
- Dýňové pyré. Dýně slouží jako základní chuť, proto by ostatní přísady neměly přebít zemitě sladkou chuť dýňového pyré.
- Hnědý cukr. Hnědý cukr dodává koláčové náplni sladkost a další chuť. Také umocňuje jemnou strukturu náplně, když je dýňový koláč již upečený.
- Krystalový cukr. Tato složka je důležitá, aby se náplň při pečení neslepila. Také dodává koláčové náplni sladkost.
- Kukuřičná mouka. Přidáním správného množství kukuřičné mouky pomůžete náplni získat hustší strukturu.
- Koření. Bez přidání koření by byl celý pokrm chuťově mdlý. Proto zkuste do směsi přidat mletý zázvor, skořici a mletý muškátový oříšek. Všechna tato koření dodají hřejivý, pikantní nádech, zemitou a oříškovou chuť.
- Vejce: Vejce nejlépe při pokojové teplotě.
- Smetana ke šlehání. Má vyšší obsah tuku, a proto lépe zahušťuje koláčovou náplň. Umožňuje také hladší strukturu náplně.
- Mléko. Mléko pomáhá vytvořit lehkou konzistenci koláčové náplně a také dodává pokrmu jemnost.
- Šlehačka. Dýňový koláč můžete ozdobit šlehačkou, která je jednoduchou, ale lahodnou tečkou na závěr.
Příprava
Kupované těsto opatrně vložte do koláčové formy. Přebytečný převis těsta ořízněte ostrým nožem a okraje zmačkejte vidličkou nebo prsty.
Koláč pečte 10 minut, poté jej nechte vychladnout a připravte koláčovou náplň.
Příprava dýňové náplně
Vejce, dýňové pyré, moučkový cukr a hnědý cukr šlehejte, dokud se nespojí. Přidejte kukuřičný škrob, sůl, skořici, zázvor, muškátový oříšek, hustou smetanu a mléko a šlehejte, dokud se vše dobře nespojí a směs nebude hladká.
Pečení
Poté koláč přelijte náplní a pečte 40-45 minut nebo dokud střed náplně neztuhne.
Tipy
Pokud se chystáte připravit vlastní koláčové těsto, použijte směs ztuženého tuku a másla, abyste získali co nejmáslovější a nejjemnější konzistenci.
Ujistěte se, že množství mléka, které jste přidali, má přesnou míru, abyste se vyhnuli hrudkovité a mazlavé hmotě na náplň.
Suroviny
- 1 zakoupené koláčové těsto
- 450 g dýňového pyré
- ½ hrnku hnědého cukru
- ½ hrnku krystalového cukru
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
- ⅛ lžička soli
- 1 šálek tučné smetany
- 2 vejce
- ¼ šálku mléka
- šlehačka na ozdobu
Příprava
Předehřejte troubu na 190 stupňů.
Vyválejte vychlazený koláčový korpus; těsto opatrně vložte do koláčové formy. Přebytečný převis těsta ořízněte ostrým nožem a okraje zmačkejte vidličkou nebo prsty.
Koláč pečte 10 minut a poté jej nechte vychladnout, zatímco budete připravovat koláčovou náplň.
Vejce, dýňové pyré, krystalový cukr a hnědý cukr šlehejte, dokud se nespojí. Přidejte kukuřičný škrob, sůl, skořici, zázvor, muškátový oříšek, hustou smetanu a mléko a šlehejte, dokud se vše dobře nespojí a směs nebude hladká.
Náplň nalijte na koláčový korpus a pečte 40-45 minut nebo dokud střed náplně neztuhne.
Po upečení přendejte na mřížku a nechte vychladnout. Ozdobte šlehačkou a třešněmi.