Křupavá smažená treska

smažená treska

Smažená treska je naše nejoblíbenější smažená ryba. Zvenku je křupavá a uvnitř vláčná. A skvěle se hodí k namáčení do domácí tatarské omáčky.

Pokud jde o ryby, moje rodina si potrpí na bílé ryby. Tresku máme rádi, protože je to jemná bílá ryba s pevnou strukturou. Je skvělá pro děti.

Snadno a rychle

A teď vám ukážu, jak snadné je připravit jeden z nejlepších receptů na tresku. Někdo má rád obalované ryby jen v těstíčku, mně se zdají trochu rozmočené, protože nasáknou více oleje, a tak dáváme přednost obalení v panko strouhance. Proč panko strouhanka a ne ta normální? Panko má větší vločky než běžná strouhanka, pokrm je tak křupavější.

Jak připravit smaženou tresku

Při přípravě smažené tresky se nejprve ujistěte, že jste rybu vydatně osolili a opepřili. Kůrku budete kořenit také.

Poté si připravte jakousi montážní linku na obalování ryb. Na jednom talíři budete mít mouku. Další mísu s rozšlehanými vejci a nakonec talíř s ochucenou strouhankou panko.

Ryba obalená v panko

Každý kousek tresky nejprve namočte do mouky, poté do vajíčka a nakonec ho vtlačte do panko. Postup opakujte, dokud nebudou všechny ryby obalené.

Poté rybu usmažte. Používám pánev se silným dnem. Je důležité smažit ryby po dávkách, abyste pánev nepřeplnili. Pokud pánev přeplníte, ryby se budou více dusit než smažit, takže nebudou tak křupavé.

Smažená treska

Abych ryby po usmažení udržel teplé, nastavím teplotu v troubě na 90 stupňů. Ničím je nepřikrývám a udržuji je v teple.

Co podávat ke smažené tresce?

Pokud se chystáte na atmosféru fish and chips, tak samozřejmě hranolky. Přesněji řečeno bramborové klínky. Smažená treska je také dobrá s česnekovou rýží, restovanou brokolicí nebo pečenými červenými bramborami.

A samozřejmě je podávejte s tatarskou omáčkou. A s vlastní domácí tatarskou omáčkou je ještě lepší. Vážně.

Vytisknout recept
Porkm hlavní jídlo
Typ kuchyně American
Klíčové slovo smažená treska
Doba přípravy 15 minuty
Doba vaření 19 minuty
Celkový čas 35 minuty
Počet porcí 6 porcí

Suroviny

Postup

  • Zapněte troubu na 90 stupňů. Na plech položte mřížku a dejte ji stranou.
  • Sestavte montážní linku: na jeden talíř dejte mouku, do misky vejce a na druhém talíři smíchejte panko, sůl a česnek dohromady.
  • Rybu obalíme v mouce, namočíme do vejce a poté vtlačíme do panko, aby se obalilo. Postup opakujeme, dokud nejsou všechny ryby obalené.
  • Ve velkém hrnci rozehřejte 1 – 2 palce oleje. Smažte ryby po dávkách a dávejte pozor, abyste pánev nepřeplnili. Uvařené ryby položte na mřížku do trouby, aby se udržely teplé, dokud nebudou všechny ryby hotové. Ihned podávejte.

Máte rádi ryby? Pak zkuste ještě další naše rybí recepty, třeba pečeného tolstolobika s citrony nebo pečenou štiku.