Lasagne – recept, který zvládne úplně každý!

lasagne recept

Domácí lasagne –  recept na klasiku, kterou by měla mít každá kuchařka ve svém jídelníčku. Křehké pláty těstovin, sýrová náplň a bohatá masitá rajčatová omáčka tvoří dokonalý pokrm!

I když je tento lasagne recept složen z několika kroků, je snadný na přípravu a má úžasnou chuť. Tento pokrm lze připravit dopředu a dobře se zamrazuje buď před pečením, nebo i po něm!

Všechny ingredience v tomto receptu jsou věci, které znáte, a není to vůbec složité! Vše, co budete k tomuto snadnému receptu na lasagne potřebovat, je jedna pánev, jedna mísa a pekáč.

Celková doba vaření:

1 hodina 30 minut

Suroviny:

  • 12 nevařených plátů na lasagne
  • 4 šálky sýru mozzarella rozdrobeného
  • ½ hrnku parmezánu rozdrobené
  • 250 g libového mletého hovězího masa
  • 1 italská klobása
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného najemno
  • 1 plechovka omáčky na těstoviny
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička italského koření
  • 2 šálky sýru ricotta
  • ¼ šálku čerstvé nasekané petrželky
  • 1 rozšlehané vejce

Postup:

Rozehřejte troubu na 180 °C. Těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu. Propláchněte je pod studenou vodou a dejte stranou.

Hovězí maso, klobásu, cibuli a česnek opečte na středně vysoké teplotě dozlatova. Případný tuk slijte.

Vmíchejte omáčku na těstoviny, rajčatový protlak a italské koření. Povařte 5 minut.

Připravte sýrovou směs smícháním 1 ½ šálku mozzarelly, ¼ šálku parmazánu, ricotty, petrželky a vejce.

Dejte 1 šálek masové omáčky do formy na lasagne.

Navrch položte 3 pláty lasagní. Navrstvěte ⅓ sýrové směsi a 1 hrnek masové omáčky.

Opakujte ještě dvakrát.

Na závěr položte 3 pláty lasagní přelité zbývající omáčkou.

Přikryjte alobalem a pečte 45 minut.

Lasagne bohatě posypte sýrem.

Odkryjte, posypte zbývajícím sýrem (2 ½ šálku sýra mozzarella a ¼ šálku parmazánu) a pečte dalších 15 minut nebo dokud lasagne nezhnědnou a nevytvoří se bublinky. V případě potřeby 2-3 minuty opékejte. Před krájením nechte 10-15 minut odpočinout.