Svěží zapečené nachos

svěží zapečené nachos

Svěží zapečené nachos jsou ideálním pokrmem, ať už potřebujete něco k obědu, večeři, předkrm nebo občerstvení na večírek. Jsou zkrátka univerzální. S tortillovými chipsy, posypanými sýrem zapečené s masem a smetanou neuděláte chybu.

Příprava zabere pouhých 10 minut. Po přidání všech příloh stačí počkat dalších 5 minut, než se sýr v troubě rozpustí. A po 15 minutách bude čas se zakousnout.

Svěží zapečené nachos si můžete připravit tak, jak jsou, nebo si je můžete upravit podle svých představ (nikdy není na škodu přidat také guacamole). V každém případě poslouží jako to nejpohodlnější a nejchutnější jídlo, které si můžete vychutnat s přáteli a rodinou.

Co je potřebova

Chcete-li začít s přípravou těchto rychlých a snadných nachos, vezměte si ingredience. Pro tento recept potřebujete, tortillové chipsy, trhané kuřecí maso, strouhaný sýr čedar, zakysanou smetanu, limetku, červenou cibuli, rajče a čerstvý koriandr. Kdo má rád pálivé, přidá papričku jalapeňo.

Vše jen naskládáte na plech a zapečete. Snadnější už to být nemůže!

Vytisknout recept
Porkm hlavní jídlo, Snack
Typ kuchyně Mexican
Klíčové slovo svěží zapečené nachos
Doba přípravy 10 minuty
Doba vaření 5 minuty
Celkový čas 15 minuty
Počet porcí 4 porce

Suroviny

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem.
  • Na plech rozprostřete tortillové chipsy v rovnoměrné vrstvě.
  • Chipsy posypeme nakrájeným kuřecím masem, červenou cibulí a sýrem čedar.
  • Nachos pečte 5-7 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  • V misce smíchejte zakysanou smetanu, limetkovou šťávu a mletý koriandr. Promíchejte a spojte.
  • Zapečené nachos posypte na kostičky nakrájeným rajčetem a koriandrovou zakysanou smetanou.
  • V případě potřeby ozdobte dalším mletým koriandrem a plátky limetky.