Nejlepší krémová brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Krémová brokolicová polévka, to je hladivá kombinace jemného krému a intenzivní chuti brokolice, která vás zavede na chuťovou cestu plnou pohody a vyvážené výživy. Připravte se na výjimečný zážitek, kde se výrazné aroma brokolice spojí s hladkou texturou krémové polévky. Nejlepší recept na hustou a aromatickou brokolicovou polévku, který Je jednoduchý a rychlý. Připravte si brokolicovou polévku hodnou restaurace v pohodlí vlastní kuchyně podle tohoto špičkového receptu. Je hustá, chutná, krémová a snadno ji připravíte z jednoduchých ingrediencí.

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření: 25 minut

Celkový čas: 35 minut

Suroviny:

  • 5 lžic másla, rozdělené
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stonek celeru, nakrájený na kousky
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • 8 šálků růžiček brokolice
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 šálky mléka
  • mletý černý pepř podle chuti

Máslo – v tomto receptu použijete máslo dvakrát. Jednou na osmažení cibule a celeru (máslo dodá osmažené zelenině bohatou chuť) a podruhé na konci na přípravu jíšky.

Cibule a celer – stejně jako mnoho jiných skvělých polévek i tento recept začíná cibulí a celerem. Tato zelenina dodává polévce komplexnost a hloubku chutí.

Vývar – základem této brokolicové polévky je kuřecí vývar. Chcete-li vegetariánskou variantu, nahraďte ji zeleninovým vývarem.

Brokolice – brokolicová polévka se neobejde bez brokolice! Vyberte si tmavě zelenou brokolici s pevnými stonky.

Mouka, mléko a máslo – z hladké mouky, mléka a zbytku másla se připraví jíška. Po přidání do polévky vytvoří hustou a sametovou konzistenci, které nelze odolat.

Pepř – mletý černý pepř je dokonalou tečkou na závěr. Další koření a dochucovadla přidejte podle chuti.

Postup:

Tento recept na brokolicovou polévku zvládnete připravit za půl hodiny, takže je ideální volbou pro rušné všední večery. Celý recept najdete níže, ale zde je stručný přehled toho, co můžete očekávat:

Uvařte zeleninu

Shromážděte všechny ingredience. Ve středně velkém hrnci rozpusťte na mírném ohni 2 lžíce másla. Osmahněte cibuli a celer, dokud nezměknou. Přidejte brokolici a vývar, přikryjte a vařte 10 minut.

Smíchejte ingredience

Nalijte polévku do mixéru a naplňte nádobu maximálně do poloviny. Víko mixéru přidržte složenou kuchyňskou utěrkou a opatrně mixér spusťte, několika rychlými pulzy polévku rozhýbejte a pak ji nechte rozmixovat. Pyré mixujte po částech, dokud nebude hladké, následně přelijte do čistého hrnce. Alternativně můžete použít ponorný mixér a polévku rozmixovat přímo v hrnci.

Zahuštění polévky

V malém hrnci na středním až středně nízkém ohni rozpusťte 3 lžíce másla; vmíchejte mouku a přidejte mléko. Míchejte, dokud nezhoustne a nezačne bublat, následně přidejte jíšku do polévky. Dochuťte pepřem a podávejte.

Podávejte horké a pochutnejte si!

Tipy:

Jak skladovat brokolicovou polévku?

Tuto polévku musíte do dvou hodin po uvaření uložit do chladničky. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu, pak ji přendejte do vzduchotěsné nádoby a skladujte v chladničce tři až čtyři dny.

    Můžete brokolicovou polévku zmrazit?

    Ano! Brokolicovou polévku můžete zmrazit – a měli byste, pokud ji plánujete uchovávat déle než několik dní. Polévku naberte do sáčků na zip a dejte ji do mrazničky v množství o velikosti jedné porce. Sáčky označte datem, položte je naplocho do mrazničky a zmrazte je až na dva až tři měsíce.