Krevety s lepkavým medovým česnekovým máslem jsou obalené v té nejúžasnější lepkavé medovo-česnekové máslové sójové omáčce. Jedná se o rychlé 20minutové jídlo, které budete dělat znovu a znovu!
Jaké krevety je nejlepší použít?
Na trzích se nejčastěji vyskytují růžové nebo bílé krevety, oba druhy se do tohoto receptu skvěle hodí. Ujistěte se, že jste vybrali krevety velikosti jumbo, hledejte 16 až 20 kusů (nebo kousků) na kilo. Tím zajistíte, že se krevety při smažení rychle nerozvaří.
Díky velikosti jumbo získáte také pěkné kousky na dvě sousta pro vydatnější předkrm. Klidně odstraňte ocásky, aby se lépe jedly. Lze použít i zmrazené krevety, které stačí prohnat pod studenou vodou, dokud led neroztaje, nebo je rozmrazit večer předtím a dobře osušit.
Jak dlouho krevety vaříte?
Když krevety přestanou mít růžovou barvu a získají spíše neprůhlednou bílou barvu, považuji je za hotové. Chtělo by to sledovat, jak moc zbělají, a zajistit, aby se nepřevařily.
Skvělým způsobem, jak sledovat, jak jsou krevety „hotové“, je také sledovat zmenšování jejich velikosti. Rád nechávám krevetám při vaření ocásky. Dodává to krevetám další chuť, ale pokud je raději loupete celé nebo je tak kupujete, je to také v pořádku.
Můžete krevety převařit?
Krevety by měly být zvenku růžové s červenými ocásky a maso mírně neprůhledné a trochu „bílé“ barvy. Pokud má příliš jasně bílou barvu, mohou být krevety převařené.
Slavnostní jídlo rychlostí blesku
Do začátku nového roku jsem si dal za cíl připravovat večeře častěji doma. Svátky byly bláznivé a je tak příjemné se trochu zklidnit. Rád vařím doma a společné večerní stolování je prostě mnohem lepší.
Týden jsme začali s těmito úžasnými krevetami na medovém česnekovém másle. Nejsem největší fanoušek krevet, ale tohle je jedno z nejlepších jídel, které jsem kdy jedl. Přidejte smaženou rýži nebo bílou rýži a je to kompletní jídlo, které si vaše rodina zamiluje!
Med, česnek, sójová omáčka a máslo. Všechny moje nejoblíbenější chutě v jednom. Používám je v mnoha receptech. Tato marináda se snadno se připravuje a chutná neuvěřitelně dobře.
Nejlepší však je, že tohle jídlo bylo hotové za méně než 30 minut. Večer můžete mít pro svou rodinu úžasné jídlo, které nevyžaduje mnoho úsilí, ale je kvalitní jako v restauraci. Lepkavou omáčku na krevetách si zamilujete.
Celková doba přípravy:
30 minut
Suroviny:
- 1/2 šálku medu
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 3 stroužky česneku mletého
- 1 malý citron
- 1/2 kg velkých krevet, oloupaných a zbavených krunýře
- 2 lžíce másla
- Zelená cibule na ozdobu
Postup:
V malé misce rozšleháme med, sójovou omáčku, česnek a citron. Polovinu omáčky přidáme ke krevetám a necháme 30 minut marinovat.
Na středně velkou pánev přidejte máslo. Přidejte krevetí maso a marinádu uschovejte. Dochutíme solí a pepřem.
Zapněte oheň na středně vysokou teplotu. Vařte, dokud maso nezrůžoví, asi 2 minuty z každé strany.
Přidejte marinádu a přelijte ji přes pokrm . Vařte, dokud omáčka nezačne houstnout a nepokryje všechno ostatní.
Ozdobte zelenou cibulkou.