Jak připravit Aperol Spritz

jak připravit Aperol Spritz

Připijte si na teplé počasí tímto osvěžujícím receptem na koktejl Aperol Spritz. Netušíte však jak připravit Aperol Spritz? Mrkněte na můj recept!

Jak připravit Aperol Spritz bez mrknutí oka a v rekordním čase? Není to nic složitého. Tento báječný a velmi oblíbený drink můžete mít do minuty na stole. Díky jednoduchosti Aperol Spritzu je snadné upravit recept tak, aby vyhovoval každé chuti.

Tento recept obsahuje stejný díl Aperolu a prosecca, ale klidně můžete přidávat a ubírat Aperol, prosecco nebo sodovou vodu podle libosti. Existují také varianty, jako je bezinkový spritz, který jednoduše vymění Aperol za bezinkový likér, nebo růžový spritzer, který využívá suché růžové a sodovou vodu.

Toužíte po nealkoholickém koktejlu, který by přesto splňoval požadavky na osvěžení? Pak je nealkoholický spritz to pravé. Existují specializované palírny, jako je Lyre’s, které vyrábějí nealkoholické lihoviny včetně „italského spritzu“, abyste měli kdykoli během dne postaráno o aperitiv.

Celková doba přípravy:

1 minuta

Suroviny:

  • 60 ml Aperolu Aperitivo
  • 60 ml prosecca
  • 30 ml sodové vody
  • Pomerančový klín na ozdobu
  • Led

Postup:

Sklenici na víno naplňte ledem.

Přidejte všechny ingredience do sklenice na víno.

Promíchejte dlouhou lžící a ozdobte pomerančovým klínkem.

Jemně šumivý, lehce nahořklý po pomerančové kůře. To je Aperol Spritz.

O koktejlu Aperol Spritz

Není pochyb o tom, že Aperol Spritz je miláčkem koktejlového světa. Spritz, který se připravuje z Aperolu, prosecca a sodové vody, je letní osvěžení, které v posledních letech vzalo za své díky svým chuťovým i estetickým kvalitám.

Stejně jako se sociální sítě staly součástí našich životů, stal se i spritz součástí našich životů a nespočet spokojených návštěvníků si na sluníčku vychutnává sklenku tohoto zářivě oranžového nápoje. Značka Aperol těžila z velké marketingové podpory v roce 2000, sponzorovala večírky a sportovní akce po celém světě a prezentovala se jako jednoduchý koktejl, který se hodí, jakmile přijde teplejší počasí.

Ačkoli nelze popřít celosvětovou popularitu koktejlu Aperol Spritz, ve skutečnosti je již více než 50 let nedílnou součástí italské kultury. Likér Aperol vytvořili na počátku 20. století Luigi a Silvo Barbieriovi a původní recept se používá – a přísně střeží – dodnes, ale až v 50. letech 20. století se spritz stal v Itálii základem jako alternativa ke spritzu z bílého vína.

Je ideálním aperitivem a skvěle se hodí k pití před večeří, má dostatek chuti, aby povzbudil chuťové buňky, a zároveň zůstává příjemně lehký. Pokud jste se tedy do světa Aperolu teprve ponořili, není lepší čas.