Tvarohová pomazánka: Chutné variace

tvarohová pomazánka

Jsou vynikající, k tomu navíc zdravé a lehké. Řeč dnes bude o tvarohových pomazánkách, které můžete variovat podle chuti. Blíží se letní horké dny, a tak lehké svěží večeře či svačinky vám přijdou vhod.

Základem je tvaroh

To tak nějak samo vyplývá už z názvu. Těžko budeme dělat tvarohové pomazánky bez tvarohu. Ale jaký vybrat? Co se týče chuti, nejlepší jsou tvarohy tučné. Jenže občas také musíme myslet na svou linii, a tak můžete samozřejmě vybrat i tvarohy s nižším obsahem tuku. Jen nesmí být moc řídký, případně slijte syrovátku. Nakombinovat můžete tvaroh s máslem, lučinou nebo ricottou. Občas je třeba přidat trochu cukru, aby pomazánka nebyla nakyslá.

Variace a variace

Do tvarohové pomazánky můžete schovat vše, co najdete doma. Pokrájenou zeleninu (mrkev, paprka, rajčata, cibule, česnek a další), čerstvé bylinky (pažitka, petržel, kopr, bazalka) nebo i sušené koření (sladká paprika, pepř). Přidat ale můžete ryby nebo sýry. Najděte si tu správnou variaci pro sebe.

tvarohová pomazánka

1. Celero-mrkvová tvarohová pomazánka

Doba přípravy 10 minuty
Celkový čas 10 minuty
Porkm Breakfast, Snack
Typ kuchyně česká
Počet porcí 4 porce

Suroviny
  

Postup
 

  • Celer, mrkve a jablko oloupejte a najemno nastrouhejte, stejně tak nastrouhejte i sýr. Dejte do misky a přidejte tvaroh, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  • Namažte na pečivo a dozdobit můžete třeba plátky ředkvičky nebo pažitkou.
Klíčové slovo tvarohová pomazánka
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!

2. Nejjednodušší jarní tvarohová pomazánka

Doba přípravy 10 minuty
Porkm Breakfast
Typ kuchyně česká
Počet porcí 4 porce

Suroviny
  

Postup
 

  • Jarní cibulku nasekáme najemno, stejně tak pažitku, smíchámes tvarohem, osolíme, opepříme.
  • Namažeme na pečivo.
Klíčové slovo tvarohová pomazánka
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!