Jednoduchá a sytá sýrová quesadilla je ideální svačinou nebo snadnou večeří pro každého v každém věku. Opečené a máslem vymazané tortilly s roztaveným sýrem jsou klasickou kombinací, která je hotová za méně než 10 minut!
Quesadilly plněné kuřecím masem a paprikami a s dalšími náplněmi jsou také vynikající, ale klasická jednoduchá sýrová quesadilla je opravdu nejlepší. Je to základ mexické kuchyně. Milují je děti i dospělí.
Je to rychlé a snadné. Tento recept je hotový za 10 minut nebo méně, takže je skvělou volbou pro rychlou svačinu, oběd nebo večeři. Jejich příprava je tak jednoduchá, že opravdu není nic jednoduššího.
Skvěle se hodí na využití zbytků jídla nebo přidání dalších náplní. Sýrové quesadilly jsou skvělým základem pro přidání dalších oblíbených ingrediencí, abyste získali vydatnější jídlo. Můžete přidat jakýkoli druh zeleniny nebo masa, například zbytky drceného kuřecího masa nebo zeleninu fajita.
Jaký sýr?
Strouhaný sýr Monterey Jack, ale můžete použít svůj oblíbený sýr, například čedar, mozzarellu, pepper jack nebo jakýkoli jiný oblíbený sýr. Chcete-li připravit tento pokrm s použitím tradičnějšího mexického sýra, použijte queso Oaxaca (quesillo), Chihuahua nebo Asadero. Tyto sýry se snadno rozpouštějí a mají nádhernou, luxusní tloušťku.
Vyšší level
To, co posune tyto quesadilly na vyšší úroveň, je máslo, respektive opékání na másle. Dodá pokrmu skvělou máslovou chuť a quesadilly jsou krásně zlatavé a křupavé na povrchu.
Tipy
Kupte si sýr v bloku a nastrouhejte si ho sami. Předem nastrouhané sýry se dodávají potažené látkou proti slepování, jako je celulóza, která zabraňuje slepování kousků v sáčku. Tento práškový povlak může někdy bránit správnému roztavení sýra, což je častější u jemně strouhaných sýrů. Pokud používáte předem nastrouhaný sýr, doporučuji použít sýr se silným řezem.
Pokud můžete, použijte mexický sýr. Mexické tavicí sýry, jako je queso Oaxaca (quesillo), Chihuahua, Asadero a Quesadilla, jsou nejlepšími mexickými sýry pro přípravu quesadill. Pokud v blízkém obchodě žádný neseženete, doporučuji použít Monterey Jack.
Nakrájejte na trojúhelníky. Rád používám kráječ na pizzu, kterým je nakrájím na trojúhelníky pro snadnější servírování, ale ostrý nůž se také hodí.
Nevynechávejte máslo. Tortilly během pečení nasáknou rozpuštěným máslem a na vnější straně křupnou a získají lehce zlatavou barvu. Je to opravdu lepší!
Chcete-li získat vydatnější a sytější quesadillu, můžete do ní přidat zbytky masa, které máte v lednici. Skvěle se hodí drcené kuřecí maso, tenké plátky carne asada, drcená barbacoa, carnitas, kuřecí tinga a birria!
Přidejte zeleninu. Výborné by byly osmažené papriky a cibule, houby, špenát, a dokonce i lžíce nakrájené zelené chilli papričky.
Návrhy na servírování
Podávání sýrových quesadillas s různými dipy udělá každé sousto ještě chutnější. Jako přílohu můžete zařadit jen jeden z těchto chutných tipů nebo všechny:
- Zakysaná smetana nebo mexická smetana
- Guacamole
- Pico de gallo nebo salsa z pečených rajčat
- Salsa z černých fazolí a kukuřice
Suroviny
- 1 lžíce másla
- 2 velké tortilly velikost 25 cm
- 2 hrnky strouhaného sýra rozděleného
- Pro servírování
- guacamole
- zakysaná smetana
- salsa
Postup
- Rozpusťte máslo na velké pánvi na středním plameni.
- Na polovinu každé tortilly položte po 1 hrnku strouhaného sýra a přeložte ji.
- Quesadilly smažte na pánvi 1 až 2 minuty z každé strany, dokud se sýr úplně nerozpustí a nebudou zlatavě hnědé. Podávejte s guacamole, zakysanou smetanou nebo oblíbenou salsou.
Chcete vyzkoušet ještě jiné pokrmy z tortill? Zkuste třeba qurrito nebo plněné tortilly.