Toskánská polévka – celá Amerika miluje tuto vydatnou verzi, kterou proslavila známá restaurace

toskánská polévka

Jedná se o velmi oblíbenou polévku z amerického restauračního řetězce Olive Garden.  Připravuje se v jednom hrnci, je krémová, sytá a lahodná! Díky restauraci Olive Garden se Zuppa Toscana (toskánská polévka) stala velmi populární. Je to krémová polévka připravená z italské klobásy, slaniny, jemných brambor, česneku a kapusty. Je bohatá, vydatná a aromatická. Není divu, že je tak oblíbená.

Dobrá zpráva, nemusíte letět do USA do Olive Garden, abyste si na této polévce pochutnali. Můžete si ji připravit doma, od základu! A myslím, že naše domácí verze je ještě LEPŠÍ.

Suroviny:

  • 450g libra pikantní italské mleté klobásy – salsiccia
  • 4 lžíce másla
  • 1 střední bílá cibule – nakrájená na drobno
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 6 šálků kuřecího vývaru
  • 2 šálky vody
  • 4-5 žlutých brambor – nakrájených na centimetrové kousky
  • 2-3 lžičky soli – nebo podle chuti
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 šálky husté smetany
  • 4 šálky nakrájeného kadeřávku nebo kapusty
  • 100 g nakrájená slanina nebo pancetta (volitelné)
  • strouhaný parmezán na posypání (volitelné)
suroviny
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Postup:

Ve velkém hrnci opékejte klobásu 5-6 minut, dokud nezhnědne. Děrovanou lžící přendáme klobásu na talíř a dáme stranou.

Ve stejném hrnci přidejte máslo a na středním plameni osmahněte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnek a smažte další minutu, dokud se nerozvoní.

Přidejte kuřecí vývar, vodu, brambory, sůl a pepř a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory nezměknou. Vmíchejte kapustu a smetanu. Přidejte klobásu. Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete a toskánská polévka je hotova. Na samostatné pánvičce osmahněte do křupava italskou slaninu na posypání.

Můžete podívat s bílým italským chlébem.