Jedná se o velmi oblíbenou polévku z amerického restauračního řetězce Olive Garden. Připravuje se v jednom hrnci, je krémová, sytá a lahodná! Díky restauraci Olive Garden se Zuppa Toscana (toskánská polévka) stala velmi populární. Je to krémová polévka připravená z italské klobásy, slaniny, jemných brambor, česneku a kapusty. Je bohatá, vydatná a aromatická. Není divu, že je tak oblíbená.
Dobrá zpráva, nemusíte letět do USA do Olive Garden, abyste si na této polévce pochutnali. Můžete si ji připravit doma, od základu! A myslím, že naše domácí verze je ještě LEPŠÍ.
Suroviny:
- 450g libra pikantní italské mleté klobásy – salsiccia
- 4 lžíce másla
- 1 střední bílá cibule – nakrájená na drobno
- 1 lžíce mletého česneku
- 6 šálků kuřecího vývaru
- 2 šálky vody
- 4-5 žlutých brambor – nakrájených na centimetrové kousky
- 2-3 lžičky soli – nebo podle chuti
- 1 lžička černého pepře
- 2 šálky husté smetany
- 4 šálky nakrájeného kadeřávku nebo kapusty
- 100 g nakrájená slanina nebo pancetta (volitelné)
- strouhaný parmezán na posypání (volitelné)
Postup:
Ve velkém hrnci opékejte klobásu 5-6 minut, dokud nezhnědne. Děrovanou lžící přendáme klobásu na talíř a dáme stranou.
Ve stejném hrnci přidejte máslo a na středním plameni osmahněte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnek a smažte další minutu, dokud se nerozvoní.
Přidejte kuřecí vývar, vodu, brambory, sůl a pepř a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory nezměknou. Vmíchejte kapustu a smetanu. Přidejte klobásu. Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete a toskánská polévka je hotova. Na samostatné pánvičce osmahněte do křupava italskou slaninu na posypání.
Můžete podívat s bílým italským chlébem.