Tento recept na kokosky je máslový, žvýkací, plný kokosu. Nenechte se zmást jejich jednoduchým vzhledem, možná se stanou vašimi novými oblíbenými!
Pokud milujete kokos, určitě vyzkoušejte můj recept na kokosky. Jsou jednoduché a lahodné!
Někdy prostě potřebujete opravdu dobrý, jednoduchý recept na cukroví a dnes vám ho dodávám. Tyto kokosky jsou něco mezi měkkými cukrovými sušenkami a kokosovými makronkami. Jsou plné slazených kokosových vloček, takže mají žvýkací kokosovou konzistenci, ale zároveň jsou máslové a sladké jako cukrové sušenky. Upřímně řečeno, jsou jednoduché na popis, ale neuvědomíte si, jak moc si je zamilujete, dokud je neochutnáte!
Tento recept na sušenky je velmi jednoduchý. Můžete je mírně přepéct a získat křupavé a žvýkací sušenky, nebo je upéct podle návodu a získat měkké sušenky uprostřed s máslovými, křupavými okraji. Zkrátka a dobře, tyhle sušenky nemůžete zkazit! Ale zde je několik dalších tipů, které zajistí úspěch sušenek:
Jak připravit dokonalé kokosky
Dbejte na to, abyste máslo a cukry míchali celé 2 minuty, jak je uvedeno v receptu. Chcete, aby máslo bylo lehké a nadýchané. Tím zajistíte, že se cukr rovnoměrně rozptýlí a začne se dokonce mírně rozpouštět. Vaše sušenky budou mít díky tomuto kroku lehčí strukturu.
Ujistěte se také, že při práci seškrabáváte stěny i dno mísy. Nechcete, aby se na dně zasekly hrudky másla, protože opět chcete, aby se vše rovnoměrně promíchalo. Pokud necháte hrudky másla, stane se, že se některé sušenky při pečení hodně rozprostřou (příliš mnoho másla) a jiné se nerozprostřou tolik.
Pokud se vám sušenky nepodaří dokonale vytvarovat, můžete je snadno vytvarovat hned po vytažení z trouby. Můžete k tomu použít stěrku a jemně přitlačit boky nebo velké kulaté vykrajovátko na sušenky. K tomu stačí položit větší vykrajovátko na sušenky kolem teplé sušenky a kroužit s ním, aby byla dokonale kulatá.
Můžete místo másla použít kokosový olej?
Ano, můžete, stačí odměřit kokosový olej v tuhém stavu a můžete ho vyměnit ve stejném poměru jako máslo. Já dávám v těchto sušenkách přednost máslu, protože mám ráda jeho chuť a křupavé máslové okraje. Ale s tím, že místo toho můžete rozhodně použít kokosový olej.
Jak skladovat kokosky
Tyto sušenky se skvěle skladují! Pro co nejlepší čerstvost je ráda uchovávám až 3 dny vzduchotěsně uzavřené při pokojové teplotě. Můžete je ale také vzduchotěsně zmrazit až na 30 dní.
Pro přípravu předem, můžete těsto před pečením dokonce zmrazit. Přeskočte na můj příspěvek Jak zmrazit těsto na sušenky, který vysvětluje, jak to snadno udělat!
Celková doba přípravy:
35 minut
Suroviny:
- 1 šálek másla, pokojová teplota
- 2 šálky cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 lžička jedlé sody
- 2 1/2 šálku hladké mouky
- 3 šálky strouhaného kokosu
Postup:
Předehřejte troubu na 220°C. Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem a dejte stranou.
V míse stojanového mixéru vybaveného nástavcem s pádly míchejte máslo a cukr 2 minuty při střední rychlosti. Přidejte vejce, vanilku, sůl a jedlou sodu a mixujte do hladka, přičemž podle potřeby seškrábejte stěny a dno mísy.
Přepněte mixér na nejnižší stupeň a přidejte mouku, míchejte, dokud se nespojí, pak přidejte kokos a míchejte, dokud se nespojí.
Pomocí střední lžíce nakapejte těsto na připravený plech na pečení.
Pečte 9 až 10 minut, dokud kokosky na okraji lehce nezezlátnou. Nechte kokosky 3 až 4 minuty vychladnout na plechu a poté je přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.
Poznámky:
Skladujte vzduchotěsně při pokojové teplotě až 3 dny, aby byly co nejčerstvější.