Avokádo recept na guacamole. Snadno ho připravíte ze 6 jednoduchých ingrediencí a určitě se stane vaším oblíbeným předkrmem na večírek nebo lahodnou zálivkou na mexické tacos, burritos a další.
Pokud potřebujete na poslední chvíli připravit avokádo recept předkrm na party nebo lehkou večeři, připravte si tento recept na guacamole. Jeho příprava je velmi snadná a nikdy nezklame. Je krémový, pikantní, slaný a lahodný. Dokonce i ten, kdo obecně není fanouškem avokáda, se tohoto domácího guacamole nemůže nabažit.
Pokud se avokádo recept na guacamole učíte dělat poprvé, neuvěříte, jak je to snadné! Potřebujete jen několik jednoduchých ingrediencí:
Avokádo se snažte koupit den nebo dva předem, abyste se ujistili, že jsou plně zralá. Pokud jsou měkká, uložte je do lednice. Pokud jsou tvrdá (nebo tvrdá jako kámen), nechte je den nebo dva dozrát při pokojové teplotě. Chcete-li zjistit, zda jsou zralé, zmáčkněte je. Měly by být mírně pružné.
Červená cibule dodá guacamole křupavost a ostrou pikantní chuť, koriandr svěžest.
Limetková šťáva a kůra už je jen třešničkou na dortu. A nesmíme zapomenout na papričky Jalapeño pro příjemnou pálivost a sůl, aby ostatní suroviny vynikly.
Tipy na snadný avokádo recept na guacamole
Připravte si ho těsně před podáváním. Stejně jako banány a jablka začíná avokádo po rozkrojení oxidovat neboli hnědnout. Toto zabarvení nezmění chuť guacamole, ale na večírcích a setkáních nevypadá lákavě. Nejzářivějšího a nejzelenějšího guacamole dosáhnete, když vše rozmačkáte těsně před podáváním. V případě, že by vám zbyly zbytky, přendejte je do vzduchotěsné nádoby a na povrch guacamile přitiskněte vrstvu potravinové fólie. Nádobu uzavřete a uložte ji do lednice až na 2 dny.
Ochutnejte a upravte. Každý má jiné guacamolové preference, takže se nebojte domácí guacamole upravit podle svých chutí. Pokud máte rádi kyselejší, přidejte více limetky. Pokud máte rádi pikantní, přidejte navíc jalapeño. A vždy, vždy solte podle chuti.
Obměňujte! Tento jednoduchý recept na guacamole je skvělý tak, jak je, ale to neznamená, že si s ním nemůžete hrát. Nebojte se přidat další zeleninu, sýr nebo dokonce ovoce, abyste vytvořili novou texturu nebo chuťový profil. Výborné je s nakládanou cibulí nebo nakládanými papričkami jalapeños
Celková doba přípravy:
10 minut
Suroviny:
- 3 zralá avokáda
- ¼ šálku červené cibule nakrájené na kostičky
- ¼ šálku jemně nasekaného koriandru
- kůra a šťáva ze 2 limetek
- 1 malé jalapeño nakrájené na kostičky
- ½ lžičky hrubé mořské soli, více podle chuti
- ½ čajové lžičky kmínu, volitelně
- tortilla chipsy, na podávání
Postup:
Ve velké míse smíchejte avokádo, cibuli, koriandr, limetkovou kůru a šťávu, jalapeňo, sůl a kmín. Rozmačkejte je, dokud se ingredience nespojí, ale zůstanou trochu kousky. Podle chuti dochuťte.
Podávejte s tortillovými chipsy.