Frankfurtská polévka recept na rychlovku z brambor a uzeniny

frankfurtská polévka recept

Občas mám problém se svými dětmi, které odmítají jíst polévky. Je opravdu jen pár polévek, které jim chutnají. Jedna z nich však vyčnívá i mezi oblíbenými – je to frankfurtská polévka recept, který jim tak chutná, že si vždycky řeknou o přidání.

Nemusíte mít výčitky, že podáváte dětem uzeninu, frankfurtská polévka recept obsahuje i vývar a brambory, takže se to trochu vyváží.

Frankfurtská polévka, recept, jehož základní ingrediencí jsou nakrájené párky osmažené na pánvi. V polévce najdete také na kostičky nakrájené brambory.

Ikonickou chuť dotváří kombinace mletého česneku a sladké mleté papriky.

Základ polévky tvoří hovězí vývar. Já sám mám vývar připravený v mrazáku uložený v malých sáčcích a vždy, když ho potřebuji, vyndám ho předem, aby stihl rozmrznout.

Jakmile si připravíte všechny ingredience, je příprava polévky rychlá a snadná. Takto ji uvaříte v několika krocích.

Celková doba přípravy:

35 minut

Suroviny:

  • 3 brambory (střední velikosti)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • ⅓ šálku (40 g) hladké mouky
  • ½ PL sladké papriky (mleté)
  • 5 šálků (1,2 l) hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř (čerstvě mletý)
  • 200 g vepřových párků nebo klobásy

Postup:

Brambory nakrájejte na kostky o velikosti asi 1,25 cm.

Česnek oloupejte a rozmělněte. Cibuli nakrájejte nahrubo.

V hrnci při střední teplotě rozehřejte lžíci sádla, přidejte cibuli a za stálého míchání ji osmažte dozlatova.

Přidejte mouku, promíchejte a smažte 1 minutu.

Přidáme sladkou mletou papriku, zamícháme a krátce osmahneme asi ½ minuty, ne však déle, aby se paprika nepřipálila.

Po částech přidávejte vývar. Šlehejte, aby se nevytvořily hrudky.

Přiveďte polévku k varu. Přidejte na kostičky nakrájené brambory, 2 lžičky soli, mletý pepř a prolisovaný česnek.

Polévku můžete připravit hustou podle vlastní chuti.

Snižte teplotu na ⅓ a za občasného míchání vařte 15-20 minut nebo dokud brambory nezměknou.

Klobásy nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozehřejte zbytek sádla a opečte na něm klobásky.

Osmažené párky přidejte do polévky a krátce je 2 minuty povařte.