Díky těm nejlepším ingrediencím z počátku léta je tento recept: chřestová polévka s medvědím česnekem z rajčat, divokého česneku a chřestu obrovskou chuťovou senzací!
Tato chřestová polévka s medvědím česnekem dokonale kombinuje oblíbené produkty staré sezóny, jako jsou těstoviny Orecchiette a rajčatová passata, se skutečně zajímavými produkty nové sezóny.
Je plná chutí, které spolu opravdu dobře ladí, a díky těstovinám je dostatečně vydatná, aby se z ní stalo plnohodnotné jídlo! Medvědí česnek dodává těstovinám lahodný „šmrnc“ i česnekovou chuť.
Ančovičky dodávají rajčatovému základu opravdu masitý nádech a chřest vyniká jako hvězda receptu.
Co je to medvědí česnek?
Jedinou ingrediencí, která se lidem může zdát v tomto receptu nová, je medvědí česnek. Pro ty z vás, kteří ho neznají, je vynikající! Je známý také jako česnek divoký a česnek širokolistý, pochází z obrovských oblastí Evropy a lze ho sbírat na mnoha místech. Chutná samozřejmě jako česnek, ale je jemnější, sladší a má „zelenější“ chuť než česnek cibulový.
Celková doba přípravy:
30 minut
Suroviny:
- 1 polévková lžíce oleje na vaření
- 2 filé z ančoviček
- 100 g cibule
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 ml bílého vína
- 200 ml rajčat Passata
- 1/4 lžičky omáčky Tabasco
- 100 g těstovin Orecchiette
- 100 g chřestu
- 50 g medvědího česneku
Postup:
Cibuli nakrájejte na 2-3mm kostičky.
Listy divokého česneku nakrájejte na 1cm proužky a stonky nasekejte co nejjemněji.
Chřest připravte tak, že odlomíte dřevnatou část a vyhodíte ji.
Zbylý chřest nakrájejte na 1,5cm díly, přičemž špičky nechte o něco delší.
Na pánvi na mírném/středním ohni rozehřejte olej.
Přidejte sardelové filety a cibuli a za stálého míchání vařte 5 minut.
Přidejte víno, zeleninový vývar, tabasco a passatu.
Zkontrolujte ochucení a podle potřeby osolte a opepřete.
Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut.
Přidejte těstoviny a vařte o 3 minuty méně, než je uvedeno na obalu.
Vmíchejte chřest a stonky divokého česneku a vařte 2 minuty.
Zkontrolujte, zda jsou těstoviny uvařené podle vašich představ.
Odstavte z ohně a vmíchejte listy divokého česneku.
Poznámky
Podávejte se spoustou čerstvé petrželky a strouhaným parmazánem.