Hovězí játra na karamelizované cibulce

Hovězí játra na karamelizované cibulce

Hovězí játra na karamelizované cibulce jsou vynikajícím jídlem k nedělnímu obědu a rozhodně tímto receptem neprohloupíte! Jen si dejte pozor, abyste je nepřevařili. Je to jednoduché jídlo, které si získá vaše srdce nejen svou chutí, ale i tím, jak rychle se připravuje. Takže připravte se na jedinečnou kulinářskou zkušenost, která vás odmění výborným jídlem a úsměvem na tváři! Když se hovězí játra setkají s karamelizovanou cibulí, vytvoří společně tuto neodolatelnou kombinaci, která se rozplývá na jazyku. A nejenom že je to lahodné, ale také je to skvělý způsob, jak využít sezónních surovin a udělat si doma skutečnou hostinu. Takže vezměte vařečku do ruky a připravte se na kulinářskou show, která jistě nadchne nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše blízké kolem stolu.

Suroviny na 4 porce:

Postup:

  1. Na střední pánvi na mírném ohni rozpusťte 3 lžíce másla. Přidejte cibuli a smažte ji asi 5 minut, dokud nezměkne. Vmíchejte cukr, snižte teplotu na minimum a pokračujte ve vaření a míchání, dokud cibule velmi nezměkne a nezhnědne, asi 25 až 30 minut; cibuli přendejte do malé misky a pánev uschovejte.
  2. Zatímco se cibule vaří, opláchněte játra a odstraňte tenkou vnější blánu. Nakrájejte játra na plátky silné 1/4 až 1/2 palce. Obalte je v mouce.
  3. Na stejné pánvi rozehřejte na středním ohni zbývající 1 lžíci másla. Přidejte játra a opékejte je 1 až 1,5 minuty z každé strany.
  4. Játra podávejte dušená s karamelizovanou cibulkou.

Přejeme vám dobrou chuť a věříme, že si hovězí játra na karamelizované cibulce zamilujete stejně tak, jako my. Pokud byste nám chtěli dát nějaké vychytávky k tomuto receptu, tak se nám určitě ozvěte do komentářů!