Domácí pizza je velmi jednoduchá. Připravte si doma těsto na pizzu jako z italské pizzerie.
Jaká je nejlepší mouka na těsto na domácí pizzu?
Domácí pizza není žádná věda. Na těsto na pizzu se skvěle hodí celozrnná a chlebová mouka. Pokud však chcete těsto posunout na vyšší úroveň, vyzkoušejte mouku hladkou pšeničnou určenou přímo k přípravě pizzy.
Jaký typ omáčky se hodí na domácí pizzu?
Klasickou červenou rajčatovou omáčkou, jako je naše domácí omáčka na pizzu, nic nezkazíte. Chcete ji obměnit? Vyzkoušejte bílou pizzu se smetanovým základem, pikantní BBQ kuřecí pizzu nebo do rajčatové omáčky přidejte trochu chilli papriček.
Jaký sýr je na domácí pizzu nejlepší?
Na pizzu se nejlépe hodí sýry s nízkým bodem tání a nízkou vlhkostí, jako je mozzarella, provolone a čedar.
Jak udělat těsto na domácí pizzu křupavé bez pizza kamene?
Pokud nemáte speciální kámen na pizzu z trouby, pečte pizzu na kousku pečícího papíru. Během přípravy vložte plech do trouby a předehřejte ji. Jakmile budete připraveni k pečení, přeneste pečící papír na plech. Horký plech dodá potřebnou teplotu, aby byla kůrka křupavá.
Celkový čas přípravy:
1 hodina
Suroviny:
- 1 balení sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1-1/4 šálku teplé vody
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 lžička soli
- 3-1/2 až 4 šálky mouky
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 3 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 2 šálky strouhaného sýra mozzarella
- čerstvá bazalka
Postup:
Ve velké míse rozpusťte droždí a cukr ve vodě; nechte 5 minut stát.
Přidejte olej a sůl. Po jednom hrnku vmíchejte mouku, dokud nevznikne měkké těsto.
Překlopte na pomoučněnou plochu; hněťte 2-3 minuty, dokud nebude hladké a pružné. Vložte do vymazané mísy a jednou otočte, abyste vymazali horní část. Přikryjte a nechte na teplém místě kynout, dokud se nezdvojnásobí, asi 45 minut.
Těsto propracujte a rozdělte na poloviny. Každou polovinu vyválejte. Smíchejte rajčatovou omáčku, oregano a bazalku; rozetřete na těsto. Navrch dejte sýr a bazalku.
10-15 minut nebo dokud kůrka lehce nezhnědne.