Zelňačka s klobásou – ochutnejte vydatnou polévku, která vás zahřeje

Zelňačka s klobásou

Naše zelňačka s klobásou a zelím je vydatná a naprosto vynikající! Je plná zeleniny a obsahuje vydatné brambory, takže je to sytá polévka, která vás zahřeje. Tuto jednoduchou polévku lze připravit za méně než 40 minut a připravit tak snadné jídlo na všední večer, které si zamiluje celá rodina!

S potěšením mohu oznámit, že zelňačka s klobásou je taková, jakou jsem si ji přála mít. Kouřová klobása a křupavá zelenina se krásně snoubí s pikantním, aromatickým vývarem! Také se mi líbí, že polévka je tak nenáročná a jednoduchá na přípravu.

Suroviny:

  • Vepřová klobása nebo předvařená kuřecí klobása
  • Avokádový nebo olivový olej
  • Zelené zelí
  • Zlaté brambory Yukon
  • Celer
  • Mrkev
  • Cibule
  • Česnek
  • Kuřecí vývar
  • Červený vinný ocet
  • Sůl a pepř

Postup, jak připravit zelňačku s klobásou a zelím:

Naprosto si zamilujete, jak snadno se tato polévka připravuje! Stačí vám k tomu jeden hrnec a méně než 45 minut celkového času.

Začněte přípravou ingrediencí. Zeleninu nakrájejte na kostičky a klobásu na plátky.

Zahřejte hrnec na střední teplotu, přidejte olej a opečte na něm klobásu. Klobásu vyjměte, ale hrnec nechte horký.

Vhoďte cibuli, mrkev, celer, česnek a zelí. Smažte asi 6 minut, nebo dokud lehce nezhnědne a nezavoní.

Nyní přidejte italské koření, vývar, ocet, brambory a uvařenou klobásu. Na několik minut zvyšte teplotu, dokud nezačne vřít, a poté teplotu snižte na mírný var. Přikryjte pokličkou.

Nechte vařit asi 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou. Osolte a opepřete a podávejte horké!

Podávání a skladování:

Tuto polévku podávejte tak, jak je. Stačí ji jen podle chuti osolit nebo opepřit!

Tuto polévku můžete skladovat v lednici až jeden týden. Opatrně ohřejte na mírném ohni na sporáku. Můžete ji také zmrazit až na 3 měsíce v nádobě vhodné do mrazničky. Pokud vám je zima a chcete se zahřát, je zelňačka s klobásou a zelím ideální volbou na studené podzimní a zimní večery.