Vláčné jogurtové koblihy bez kynutí: Klasické koblihy z kynutého těsta už nedělám, doma tento recept milujeme.

jogurtove koblihy

Vyzkoušeli jsme za Vás výborné domácí jogurtové koblihy. Recept je jednoduchý, bez kynutí a i tak získáte vláčné a jemné koblížky. Můžete si je připravit jako snídaní, odpolední svačinku nebo rychlý dezert pro nečekanou návštěvu. Jiné než tyto koblihy už doma nedělám, a proto si tento recept určitě uložte.

Na jogurtové koblihy budeme potřebovat:

  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 250 ml dobrého bílého jogurtu (ideálně 10% tuku)
  • 5-6 lžic cukru
  • 1 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • Špetku soli
  • Olej na smažení
  • Moučkový a vanilková cukr na posypání

Jak koblihy připravíme:

  1. Ve větší mísce promíchíme vejce, jogurt, sůl a cukr až budeme mít hladkou směs.
  2. Mouku promícháme s jedlou sodu a postupně tuto směs přidáváme k „tekuté směsi“.
  3. Na závěr přidáme olej a směs spojíme. V případě potřeby lze přidat trochu jogurtu (či mléka) anebo mouky.
  4. Těsto by mělo být vláčné a elastické.
  5. Hotové těsto zabalíme do folie a nechamé cca 30 minut odpočinout.
  6. Z oodpočinutého těsta tvarujeme po kouskách lžící malé kuličky nebo si těsto vyválíme na cca 1 cm tlustý plát a z něj vykrájíme pomocí sklenice nebo tvarovátka kroužky.
  7. Rostliny olej vhodný na smažení rozehřejme v hrnci na cca 160 stupňů a koblihy postupně smažíme z obou stran.
  8. Po vyndání z oleje koblihy necháme lehce okapat a jetě teplé je obalíme v moučkovém cukru.

Závěr


Jogurt děla tyto koblížky dokonalé vláčné a jemné, takže si na nich určitě pochutnáte. Jelikož koblihy nepotřebují dlouhé kynutí, můžete s jejich přípravou začít téměř kdykoliv. Jogurt volte co nejtuččnější a hotové koblihy nezapomeňte obalit v moučkovem cukru, který může být ovoněný vanilkou.