První palačinky, které byste měli umět udělat

Palačinky

Tento recept na palačinky jsem našel v babiččině knize receptů. Dokonalé palačinky se připravují snadněji, než si myslíte. Podle tohoto receptu připravíte nadýchané a po všech stránkách chutné palačinky jen z několika málo ingrediencí, které už pravděpodobně máte v kuchyni.

Jak připravit palačinky od nuly

Udělat domácí palačinky není těžké – potřebujete jen dobrý recept. A právě v tom vám pomůžeme! Recept krok za krokem najdete níže.

Kdy obracet palačinky

Palačinka vám sama napoví, kdy je připravena k otočení. Počkejte, až se na povrchu začnou tvořit bublinky a okraje budou vypadat suché a pevné. To obvykle trvá asi dvě až tři minuty na každé straně.

Suroviny:

  • 1 a ½ šálku univerzální mouky
  • 3 a ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce bílého cukru
  • ¼ lžičky soli nebo více podle chuti
  • 1 a ¼ šálku mléka
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 vejce

Postup:

  1. Do velké mísy nasypte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Uprostřed udělejte důlek a přidejte mléko, rozpuštěné máslo a vejce.
  2. Rozehřejte lehce naolejovanou pánev nebo mřížku na středně vysokou teplotu. Nalijte těsto na pánev, vařte, dokud se nevytvoří bubliny a okraje nejsou suché, asi 2 až 3 minuty. Obraťte a smažte, dokud nezhnědne i druhá strana. Postup opakujte se zbývajícím těstem.

Doufáme, že vám budou chutnat, tak jako nám. V případě, že náš recept ještě nějak zdokonalíte, tak nám to určitě dejte vědět do komentářů!