Tento recept na palačinky jsem našel v babiččině knize receptů. Dokonalé palačinky se připravují snadněji, než si myslíte. Podle tohoto receptu připravíte nadýchané a po všech stránkách chutné palačinky jen z několika málo ingrediencí, které už pravděpodobně máte v kuchyni.
Jak připravit palačinky od nuly
Udělat domácí palačinky není těžké – potřebujete jen dobrý recept. A právě v tom vám pomůžeme! Recept krok za krokem najdete níže.
Kdy obracet palačinky
Palačinka vám sama napoví, kdy je připravena k otočení. Počkejte, až se na povrchu začnou tvořit bublinky a okraje budou vypadat suché a pevné. To obvykle trvá asi dvě až tři minuty na každé straně.
Suroviny:
- 1 a ½ šálku univerzální mouky
- 3 a ½ čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce bílého cukru
- ¼ lžičky soli nebo více podle chuti
- 1 a ¼ šálku mléka
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 1 vejce
Postup:
- Do velké mísy nasypte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Uprostřed udělejte důlek a přidejte mléko, rozpuštěné máslo a vejce.
- Rozehřejte lehce naolejovanou pánev nebo mřížku na středně vysokou teplotu. Nalijte těsto na pánev, vařte, dokud se nevytvoří bubliny a okraje nejsou suché, asi 2 až 3 minuty. Obraťte a smažte, dokud nezhnědne i druhá strana. Postup opakujte se zbývajícím těstem.
Doufáme, že vám budou chutnat, tak jako nám. V případě, že náš recept ještě nějak zdokonalíte, tak nám to určitě dejte vědět do komentářů!