Tento tuňákový těstovinový salát s hráškem, tuňákem, celerem a řeckým jogurtem je rychlý, zdravý a pochutná si na něm celá rodina!
Těstoviny a tuňák = klasika
Tento tuňákový těstovinový salát je klasika! Je snadný, rychlý a obvykle mám všechny ingredience, které potřebuji k jeho přípravě. Moje děti tento těstovinový salát milují a jíme ho často k obědu, ale skvěle se hodí i jako večeře nebo příloha.
Je to lehký a zdravý salát. Věděli jste, že tuňák je skvělým zdrojem bílkovin a obsahuje omega 3 mastné kyseliny, které pomáhají v boji proti srdečním chorobám? Na omáčku v tomto receptu používám směs majonézy a řeckého jogurtu.
Jaké těstoviny?
Na těstovinový salát s tuňákem nejraději používám mini mušlové nudle, ale lze použít jakýkoli typ těstovin.
Suroviny
- 250 g těstovin
- 1 konzerva tuňáka, baleného ve vodě, scezeného
- 2 stonky celeru, nakrájená na kousky
- 1/4 šálku červené cibule, nakrájené na kousky
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 1/2 šálku majonézy
- 1/2 šálku obyčejného řeckého jogurtu
- sušený kopr, podle chuti, nepovinné
- sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
Příprava
Nudle uvařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Nechte okapat.
Do velké mísy přidejte nakrájenou cibuli a celer, hrášek, uvařené těstoviny a okapaného tuňáka.
V samostatné míse smíchejte majonézu a řecký jogurt.
Vmíchejte do směsi těstovin a promíchejte, aby se rovnoměrně obalily. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte sušený kopr.