Těstovinový salát s tuňákem

těstovinový salát s tuňákem

Tento tuňákový těstovinový salát s hráškem, tuňákem, celerem a řeckým jogurtem je rychlý, zdravý a pochutná si na něm celá rodina!

Těstoviny a tuňák = klasika

Tento tuňákový těstovinový salát je klasika! Je snadný, rychlý a obvykle mám všechny ingredience, které potřebuji k jeho přípravě.  Moje děti tento těstovinový salát milují a jíme ho často k obědu, ale skvěle se hodí i jako večeře nebo příloha.

Je to lehký a zdravý salát. Věděli jste, že tuňák je skvělým zdrojem bílkovin a obsahuje omega 3 mastné kyseliny, které pomáhají v boji proti srdečním chorobám?  Na omáčku v tomto receptu používám směs majonézy a řeckého jogurtu.

Jaké těstoviny?

Na těstovinový salát s tuňákem nejraději používám mini mušlové nudle, ale lze použít jakýkoli typ těstovin.

Suroviny

  • 250 g těstovin
  • 1 konzerva tuňáka, baleného ve vodě, scezeného
  • 2 stonky celeru, nakrájená na kousky
  • 1/4 šálku červené cibule, nakrájené na kousky
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 1/2 šálku majonézy
  • 1/2 šálku obyčejného řeckého jogurtu
  • sušený kopr,  podle chuti, nepovinné
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Příprava

Nudle uvařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Nechte okapat.

Do velké mísy přidejte nakrájenou cibuli a celer, hrášek, uvařené těstoviny a okapaného tuňáka.

V samostatné míse smíchejte majonézu a řecký jogurt.

Vmíchejte do směsi těstovin a promíchejte, aby se rovnoměrně obalily. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte sušený kopr.