Křenová omáčka je dokonalou přílohou ke všem vašim oblíbeným pokrmům. Skvěle se hodí k oblíbeným receptům na hovězí svíčkovou nebo žebírka nebo na potření sendviče s hovězí pečínkou.
Pro slavnostní jídla, kde se vyskytuje hovězí maso, jako je hovězí svíčková nebo pečené žebírko, je tato snadná křenová omáčka nutností. Její příprava zabere asi minutu a její lehce sladký, pikantní a pepřový nádech je dokonalým komplimentem k libovému hovězímu masu.
Už si ani nepamatuji, kdy jsem na tento recept přišel, muselo to být hodně přes 20 let zpátky, protože se mi navždy vryl do mozku a miluju ho na sendviče s hovězí pečení. Je skvělá i na ryby a kuřecí maso! Nebo na zapečené brambory.
Křenová omáčka krok za krokem
Smetanová křenová omáčka je tak skvělá, jak skvělé ingredience do ní dáte, takže si najděte své oblíbené a prostě je v misce vyšlehejte. Pevně ji přikryjte plastovou fólií nebo ji přendejte do vzduchotěsné nádoby a uložte do chladničky, dokud nebude připravena k použití.
Jen několik jednoduchých ingrediencí vám stojí v cestě za jedním z nejlepších receptů na křenovou omáčku vůbec. Některé recepty vyžadují ocet ze šampaňského nebo dokonce citronovou šťávu, což funguje dobře, ale já rád používám jablečný ocet kvůli jeho jemnému sladkému nádechu.
Křenovou omáčku si rád připravuji asi 24 hodin předem, aby se chutě mohly časem zesílit. Pokud ji zapomenete udělat předem, žádný strach, i tak bude plná chuti a bude chutnat naprosto úžasně.
Celková doba přípravy:
5 minut
Suroviny:
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1/4 šálku připraveného křenu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička jablečného octa
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 1/2 lžíce čerstvé nasekané pažitky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Smíchejte zakysanou smetanu, křen, dijonskou horčici, ocet, worcestrovou omáčku, sůl, pepř a pažitku.
Přendejte do vzduchotěsné nádoby a uchovávejte v chladničce až 5 dní.