Tenhle nepečený dort, to je nadýchaná šlehačka, šťavnaté jahody a grahamové sušenky. To je vše, co potřebujete k přípravě tohoto oblíbeného dortu!
Ani nevím, kde začít s tím, jak úžasně chutný a snadný je tentonepečený dort! Jahody, šlehačka a grahamové sušenky – to je vše, co potřebujete k přípravě tohoto nepečeného zázraku.
Ingredience se navrství na sebe a nechají se ztuhnout v lednici. Grahamové sušenky nasáknou část oslazené smetany a změknou jako dort. Měkké sušenky možná zní divně, ale věřte mi, že to funguje! Je to sladké, lehké a svěží, aniž by to bylo příliš sladké.
Můžu si nepečený dort připravit předem?
Tento nepečený dort můžete připravit až 1 den předem. Tento recept vyžaduje minimálně 4 hodiny v chladničce před podáváním, aby grahamové sušenky nasákly šlehačku.
Mým oblíbeným nepečeným dezertem je Oreo dort, ale když je sezóna jahod, tak se do nich zblázním. Tento nepečený dort se určitě stane jarní a letní stálicí. Vezměte ho na příští večírek, kde se určitě stane hitem. Mám slabost pro dezerty ve skleničkách- vypadá to tak hezky, protože je jídlo vidět, zvlášť když je ve vrstvách. Dort tedy můžete podávat i v nich.
Celková doba přípravy:
45 minut
Suroviny:
- 2 šálky smetany ke šlehání
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 1 lžička vanilky
- ¾ kg jahod nakrájených na plátky
- 2-3 balení grahamových sušenek (nebo bebe sušenek)
Postup:
Ve stojanovém nebo ručním mixéru vyšlehejte smetanu, moučkový cukr a vanilku do tuhých špiček.
Na dno čtvercové formy položte velmi tenkou vrstvu krému. Poté přidejte jednu vrstvu grahamových sušenek. Navrch dejte 1/3 šlehačky a uhlaďte stěrkou. Přidejte 1/3 jahod v rovnoměrné vrstvě. Vrstvy zopakujte ještě 2krát a zakončete jahodami. Podle potřeby naaranžujte bobule do pěkného vzoru.
Před podáváním zakryjte plastovou fólií a nechte v chladničce nejméně 4 hodiny nebo přes noc.
Tipy
Zatímco se mi mísa a šlehač na šlehačku chladí v mrazáku, nakrájím jahody. Je dobré mít po ruce další pro případ, že byste si nemohli pomoct a snědli je jako já. Šlehačku šlehejte, dokud není lehká a nadýchaná. Elektrickým mixérem to trvá méně než pět minut. Nyní jste připraveni na sestavení.
Na dno formy dejte vrstvu šlehačky, která zabrání tomu, aby vám grahamové sušenky klouzaly, až se budete snažit přidat další vrstvu. Takže potřete šlehačkou a pak položte jednu vrstvu grahamových sušenek. Některé z nich budete muset nakrájet, aby se vešly do mezer.
Poté naneste vrstvu šlehačky a na ni vrstvu nakrájených jahod. Odtud vrstvy opakujte a zakončete je vrstvou pěkně naaranžovaných jahod. Přikryjte fólií a dejte do chladničky alespoň na čtyři hodiny nebo přes noc. Sušenky budou připomínat dort, jahody propůjčí krému svou ovocnou sladkost a vaši přátelé a rodina vám poděkují.