Mascarpone recepty: Trifle – dezert do skleničky

mascarpone

Výborné dezerty nemusí být časově náročné ani složité. Tento mascarpone recepty: trifle rozhodně vyzkoušejte!

Mascarpone recepty: Trifle je jeden z dezertů, který jsem nikdy nedělal (věřte tomu nebo ne!), ale měl jsem velkou chuť, obzvlášť na tuto verzi, která byla plná lahodných vrstev chutí a jednoduchých technik. Je to jeden z těch skvělých dezertů, jejichž přípravou a sestavováním strávíte jen velmi málo času. Pak ho jednoduše vložíte do lednice, dokud nebudete připraveni ho podávat! Tento dezert se liší tím, že se do náplně přidá mascarpone, což je kombinace snů. Dobře drží, což je skvělé, když ho celé zasypete hrstmi čerstvých letních plodů!

Moje mísa na trifle je obrovská. Má objem 3,5 litru. Recept, který uvádím níže, je tedy určen pro tuto velikost. Pokud používáte menší mísu nebo děláte jednotlivé dezerty, klidně množství, které uvádím, snižte na polovinu. Je to jeden z těch receptů, které si musíte večer předtím rychle pročíst, abyste se ujistili, že máte vše, co potřebujete.

Jsem si naprosto jistá, že nikomu nebude vadit, když třeba vaše mascarpone trifle nebude úplně dokonalé – trifle má být lahodná dekadentní pochoutka na talíři, takže se nenechte příliš unést dokonalostí – jděte vždycky po chuti! Na pokapání piškotu můžete použít buď sherry, nebo pomerančovou šťávu, pokud ho podáváte dětem.

Celková doba přípravy:

30 minut

Suroviny:

  • 1 balení malinového želé
  • 500 ml vroucí vody
  • 400 g mascarpone
  • 2 hrnky vanilkového pudinku (koupeného nebo předem uvařeného)
  • 700 g obyčejného piškotu (buďto koupeného korpusu nebo klasických piškotů)
  • 1/2 šálku sherry nebo pomerančové šťávy
  • 125 g čerstvých borůvek
  • 500 gramů různých bobulovin, jahod, malin, ostružin (čerstvých i mražených)
  • Volitelně smetana k podávání

Postup:

Želé:

Želé si připravte večer předem nebo alespoň 6 hodin před použitím.

Smíchejte krystalky želé s vroucí vodou a dobře promíchejte.

Nalijte do hlubokého talíře, nechte vychladnout a poté uložte do chladničky, dokud neztuhne.

Trifle:

Pomocí mísy na trifle odměřte správnou velikost, pak nakrájejte dvě vrstvy piškotového korpusu tak, aby se vešly do mísy na trifle (o něco menší než okraj mísy), a dejte stranou.

Do velké mísy dejte mascarpone a 2 šálky pudinku (uvařeného nebo koupeného) a dobře prošlehejte, dokud se nespojí a nezůstanou žádné hrudky, a dejte stranou.

V případě potřeby opláchněte a nakrájejte bobule a dejte je stranou.

Želé nakrájejte na kousky o velikosti asi 1-2 cm.

První kousek piškotu vložte na dno mísy a pokapejte ho 1/4 šálku pomerančové šťávy nebo sherry.

Do mascarpone trifle se skvěle hodí i čerstvé jahody.

Navrch dejte polovinu mascarpone pudinkové směsi a rovnoměrně ji rozetřete na piškot.

Na mascarpone dejte polovinu kousků želé a nahoru polovinu bobulí.

Tyto vrstvy opakujte, tedy piškot, džus, mascarpone, želé a bobule.

Nakonec ozdobte několika celými bobulemi nebo trochou máty.

Přikryjte a uložte do chladničky až do podávání.

Těsně před podáváním dozdobte šlehaškou nebo ji nabídněte stranou.