TikTok pasta, těstoviny s rajčaty zapečenými se sýrem feta, mají všechno. Úžasnou chuť, krémovou konzistenci a jsou dokonalé v jednoduchosti přípravy!
TikTok pasta, zapečené feta těstoviny berou TikTok svět útokem: jsou krémové, rajčatové a zatraceně chutné. Je to pravděpodobně nejjednodušší těstovinové jídlo, které tento měsíc zvládnete připravit.
Trend TikTok pasta
Je to velmi jednoduché: cherry rajčátka se promíchají s olivovým olejem a vloží do zapékací misky s blokem fety. Vše se peče, dokud rajčata neprasknou a neuvolní svou sladkou a džemovitou chuť. Feta se rozpustí a vše zjemní. Vše se rozmixuje na rychlou omáčku, do které se vmíchá prolisovaný česnek, bazalku a těstoviny. Bum, večeře TikTok pasta je hotová!
Dominantní chut TikTok pasta těstovin tvoří feta a rajčata. Jedná se prakticky těstoviny ze dvou ingrediencí. Pokud nemáte rádi ovčí sýry, určitě můžete použít jiný sýr – zapečený brie, smetanový sýr nebo ricotta zafungují také dobře.
Jak vznikla TikTok pasta – zapečené těstoviny s fetou?
TikTok pasta, zapečené feta těstoviny jsou těstovinový pokrm, který je momentálně na TikToku virální, protože se neuvěřitelně snadno připravuje, je chutný a dobře vypadá. Vychází z řeckého předkrmu, zapečené fety. První zmínku o smíchání zapečené fety s těstovinami zpopularizovala finská blogerka Jenni Häyrinen. Nazvala ji zapečené těstoviny s fetou. Feta těstoviny jsou zřejmě ve Finsku neuvěřitelně populární. Byly údajně tak virální, že bylo jednu dobu těžké fetu ve Finsku sehnat!
Celková doba přípravy:
45 minut
Suroviny:
- 350g cherry rajčat nebo jakýchkoli jiných rajčat
- 1/3 šálku kvalitního olivového oleje
- 1 bloček sýru feta
- balení těstovin dle výběru
- 2 stroužky rozdrceného česneku
- nasekaná čerstvá bazalka na závěr
Postup:
Předehřejte troubu na 200°C. V zapékací misce promíchejte rajčata s olivovým olejem a doprostřed položte fetu a otáčejte ji, aby se pokryla olejem. Vše osolte a opepřete a pečte 30 minut.
Po 30 minutách zvyšte teplotu na 220 °C a pečte fetu 10-15 minut dozlatova.
Zatímco se feta peče, uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Dejte si stranou 1-2 šálky vody z těstovin a dobře je slijte.
Jsou-li feta a rajčata hotová, vyjměte je z trouby a ihned přidejte česnek. Vše promíchejte, dokud se rajčata a feta nespojí v krémovou omáčku.
Vmíchejte scezené těstoviny, dokud se dobře nepromíchají a nezískají krémovou konzistenci, a pokud jsou příliš husté, přidejte trochu vody z těstovin, abyste je naředili.
Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte nasekanou bazalku.