Naložený medvědí česnek – ten nejjednodušší recept

naložený medvědí česnek

Nejjednodušší způsob konzervace medvědího česneku. Smícháním listů se solí a olejem získáte úžasné koření, které se skvěle hodí do mnoha různých pokrmů. Je tu naložený medvědí česnek!

Naučte se konzervovat medvědí česnek, abyste si ho mohli užívat po celý rok až do další sezóny. Tato metoda: naložený medvědí česnek, je nejjednodušší způsob konzervace divokého česneku, díky kterému získáte univerzální pastu, která zachovává pravou chuť rostliny a umožní vám vařit s berany ještě dlouho po skončení sezóny.

Výroba této pasty je tím nejjednodušším, a umožní vám použít rostlinu v jakémkoli receptu. Z pasty můžete připravit bylinkové máslo nebo jiné pomazánky na chleba, pesto nebo jiné omáčky, přidávat ji do různých druhů pokrmů atd.

Díky naloženém medvědímu česneku si můžete připravit i bylinkové máslo.

Medvědí česnek má krátkou sezónu od dubna do června, podle toho, kde se nacházíte. Snažte se ho sbírat na začátku sezóny, kdy nekvete nebo má jen několik květů. Jakmile se objeví květy, listy jsou tvrdší a méně chutné.

Jako vždy při sběru si buďte stoprocentně jisti, že sbíráte správnou rostlinu a že to, co sbíráte, je bezpečné ke konzumaci.

Množství použitých listů je na vás, záleží na tom, kolik jste ho nasbírali nebo koupili. Trochu si to spočítejte a podle toho upravte potřebné množství soli a oleje.

Sůl: Používám jemnou mořskou sůl. Je důležité použít tolik soli, kolik je uvedeno, protože právě sůl rostlinu konzervuje.

Olej: Používám olej neutrální chuti, například řepkový nebo jemný slunečnicový olej. Olivový olej bych pro tento recept nepoužíval, ale pokud tak učiníte, zvolte také velmi jemný druh.

Celková doba přípravy:

10 minut

Suroviny:

Postup:

Listy důkladně očistěte, jeden po druhém, pod poměrně horkou tekoucí vodou. Dobře je osušte. Nakrájejte je nahrubo.

Smíchejte je se solí a olejem do hladka, v případě potřeby oškrábejte stěny kuchyňského robotu.

Přendejte do malých sklenic.

Poznámky

Pokud připravujete pouze malé množství, je vhodnější směs rozmixovat ponorným mixérem. Pro větší množství použijte kuchyňský robot. Zkušenost mi napověděla, že velké kuchyňské roboty si s malým množstvím ingrediencí příliš neporadí.

Použil jsem jemný slunečnicový nebo řepkový olej.