Fettuccine Alfredo

Fettuccine

Existují určité recepty, které je nezbytné mít ve své kuchařce. Jedním z nich je fenomenální recept na Fettuccine Alfredo. Připravit tuto domácí omáčku Alfredo je tak snadné, že už nikdy nebudete kupovat hotovou variantu!

Stačí pár jednoduchých ingrediencí – máslo, parmazán, česnek, hustá smetana a sůl. Je to omáčka z 5 složek, která je nadmíru snadná!

Tuto domácí omáčku můžete přidat k těstovinám, aby těstoviny nasákly všechnu omáčku, nebo ji můžete lžící přelít přes horké čerstvé těstoviny.  Rád používám čerstvé chlazené nudle fettuccine, protože chutnají mnohem lépe. Pokud chcete, aby fettuccine Alfredo byly trochu „omáčkovitější“, přimíchejte omáčku k méně než jednomu kilogramu těstovin.

Suroviny

  • 1 kilogram těstovin Fettuccine
  • 6 lžic másla
  • 1 stroužek česneku (mletý)
  • 1 ½ šálku husté smetany
  • ¼ lžičky soli
  • 1 ¼ šálku drceného parmezánu
  • ¼ lžičky pepře
  • 2 lžíce italské petrželky (nepovinné)

Postup

Ve velkém hrnci zahřejte vodu na prudkém ohni, dokud nezačne vřít. Vodu osolte. Jakmile se voda začne vařit, přidejte fettuccine a uvařte je podle návodu na obalu.

Ve velké pánvi nebo na pánvi rozehřejte máslo na středním plameni. Přidejte prolisovaný česnek a opékejte 1 až 2 minuty. Vmíchejte hustou smetanu.

Nechte hustou smetanu zredukovat a vařte 5 až 8 minut. Do směsi přidejte polovinu parmezánu a dobře prošlehejte do hladka. Ponechte na ohni a dobře šlehejte, dokud se sýr nerozpustí.

Trochu vody na těstoviny si nechte. Voda z těstovin je plná chuti a lze ji použít k naředění omáčky.

Omáčku Alfredo smíchejte s těstovinami fettuccine a přidejte polovinu parmazánu. Po promíchání je ozdobte zbylým parmazánem. Pokud je třeba omáčku zředit, přidejte trochu vody z těstovin.

V případě potřeby ozdobte italskou petrželkou.