Domácí tatarská omáčka

tatarská omáčka

Domácí tatarská omáčka je lepší než cokoli, co můžete koupit v obchodě. Je extra krémová a skvěle se hodí k oblíbeným pokrmům.

Výroba je neuvěřitelně jednoduchá. Většinu ingrediencí, které k její výrobě potřebujete, už pravděpodobně máte v kuchyni.

Složení tatarské omáčky

Majonéza poskytuje krémový základ. Můžete použít majonézu koupenou v obchodě nebo si pro nejlepší tatarskou omáčku zkuste vyrobit vlastní majonézu.

Okurky dodají omáčce křupavost a chuť.

Pro nejlepší tatarskou omáčku je nezbytná čerstvá citronová šťáva. Ta omáčku zjemní.

Worcestrová omáčka je neobvyklá přísada, ale omáčku spojuje. My přidáváme jen kapku.

Dijonská hořčice je další volitelnou přísadou, ale pokud ji máte po ruce, vřele ji doporučujeme.

Aby byla tatarská omáčka co nejlepší, nechte ji alespoň 30 minut v chladu.

Jak dlouho vydrží domácí tatarská omáčka? Při skladování v lednici asi týden.

Suroviny

  • 1/2 šálku majonézy
  • 1 malá okurka, nakrájená na velmi malé kousky
  • cibule
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice, může být i plnotučná
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1/2 až 1 lžička worcestrové omáčky (nepovinné)

Příprava

Nakrájejte najemno okurku i cibuli.

V malé misce smíchejte majonézu, okurky, cibuli, citronovou šťávu a hořčici a míchejte, dokud se dobře nespojí a nezískají krémovou konzistenci.

Dochuťte špetkou soli a pepře. Pro dosažení nejlepší chuti přikryjte a uložte do chladničky alespoň na 30 minut.

Pevně přikryté uchovávejte v chladničce po dobu jednoho týdne.