Mražené jahodové daiquiri je tím nejlepším prostředkem k uhašení žízně u bazénu. Vyrábí se z jahod, rumu, limetkové šťávy a cukru. Použijte mražené jahody, abyste dosáhli extra husté konzistence!
Miluji daiquiri, ať už mražené, nebo rovnou jahodové či banánové. Všechno je dobré. Jahodové daiquiri je v podstatě směs rumu, cukru, citrusů a jahod – všechno ostatní už je jen pozlátko. Mražené jahodové daiquiri je dokonalým osvěžením pro letní dny strávené u bazénu nebo s prsty zabořenými hluboko v písku.
Čerstvé nebo mražené jahody?
V mnoha receptech na jahodové daiquiri se používají čerstvé jahody, ale osobně se domnívám, že mražené jahody pomáhají nápoj zahustit (jako smoothie!) a zajišťují, že koktejl zůstane mimořádně chladný. Pokud dáváte přednost čerstvým jahodám, klidně je použijte!
Jaký je nejlepší rum do Daiquiri?
Pro tento recept zvolte raději bílý rum než tmavší, vyzrálý rum nebo kořeněný rum. Bílý rum má čistou, lehkou chuť, která se snoubí se svěží chutí jahod.
Jahodové daiquiry pro větší počet lidí
Podle tohoto receptu připravíte celý džbán daiquirisů – na večírek jich bude dost! Tento nápoj je nejlepší připravit a podávat hned, dokud je ještě vychlazený a břečka, takže si připravte sklenice (a hosty). Chcete si dát jen jednu porci? Žádný problém. Stačí recept zmenšit, abyste si mohli připravit tolik nebo tolik nápojů, kolik budete chtít.
Celková doba přípravy:
5 min
Suroviny:
- 1 1/2 šálku bílého rumu
- 1/2 až 3/4 šálku čerstvě vymačkané limetkové šťávy z asi 6 šťavnatých limetek
- 1/4 až 1/3 šálku jednoduchého sirupu (smícháním cukru a vody), v závislosti na preferované sladkosti
- 1 balení mražených jahod
- 4 šálky kostek ledu
- Jahody, kolečka limetky nebo malé deštníčky na ozdobu, nepovinně
Postup:
Nasypte ingredience do mixéru:
Vložte rum, 1/2 šálku limetkové šťávy, 1/4 šálku jednoduchého sirupu, jahody a kostky ledu do mixéru a pulzujte, dokud se úplně nespojí a nezíská konzistenci kaše.
Ochutnejte a případně upravte:
Zkontrolujte konzistenci a chuť. V případě potřeby přidejte více limetkové šťávy pro zvýšení kyselosti nebo více jednoduchého sirupu pro oslazení. Možná budete chtít také více ledu, aby konzistence byla hustší. Daiquiri není přesná věda, takže ho upravte podle svého uvážení.
Nalijte a podávejte:
Rozdělte daiquiri do sklenic. Ozdobte a podávejte.