Domácí Baileys krok za krokem

Domácí Baileys krok za krokem

Domácí Baileys Irish Cream připravíte za 1 minutu z ingrediencí, které už pravděpodobně máte po ruce. Je bohatý, krémový a chuťově se vyrovná kupovanému v obchodě! Tady je návod, jak na domácí Baileys krok za krokem.

Domácí Baileys recept

Domácí Baileys připravíte v mixéru za méně než jednu minutu. Je to tak snadné, že pokud jste fanoušky Baileys Irish Cream, budete se divit, proč jste to neudělali už dříve. Jednoduše smíchejte smetanu, slazené kondenzované mléko, irskou whisky, špetku instantní kávy, kapku čokoládového sirupu, vanilku a rozmixujte. Chuť je dokonalá a velmi krémová.

Nemyslím si, že by výroba domácího irského krému byla levnější, ale také není dražší než kupovaný v obchodě. S výjimkou irské whiskey mám ostatní ingredience vždy po ruce, takže jsem neměl pocit, že bych kupoval věci jen proto, abych si domácí Baileys připravil.

Na večírcích se vždycky najde někdo, kdo umí namíchat skvělý drink, žonglovat se skleničkami na panáky, chytat do pusy buráky nebo jazykem vázat stopky třešní do uzlů. S tímto malým receptem Baileys v rukávu budete hvězdou večírku vy.

Podávejte ho vychlazený, na ledu, v míchaných nápojích nebo v kávě. Připravte z něj dort, koblihy, cupcakes, brownies nebo polevu. Neexistuje špatný způsob, jak ho použít.

Co budete potřebovat
  • Irská whiskey
  • Slazené kondenzované mléko
  • Smetana
  • Čokoládový sirup
  • Vanilkový extrakt
  • Instantní kávový granulát
Jak dlouho vydrží domácí irský krém?

Pokud je domácí Baileys uložen ve vzduchotěsné nádobě, vydrží v lednici až 2 měsíce. Alkohol  ho pomáhá uchovat, ale vždy si ke směsi nejprve přičichněte, abyste se ujistili, že nezkysla (věřte mi, poznáte to).

Doporučuji také domácí Baileys před konzumací protřepat, aby se vše opět promíchalo.

Mohu místo instantních kávových granulí použít běžnou kávu?

Ne, je třeba použít instantní kávu nebo espresso granule, nikoli běžnou kávu. Granule instantní kávy mají koncentrovanější chuť a dodají nápoji Baileys chuť kávy, kterou je známý, aniž by ho zředily.

Jaký typ whisky použít?

Do svého receptu na domácí Baileys jsem použil whiskey Jameson, ale hodí se jakákoli irská whiskey.

Tipy pro přípravu Baileys Irish Cream

Slazené kondenzované mléko: Dbejte na to, abyste si koupili slazené kondenzované mléko.

Vanilka: Pro dosažení nejlepší chuti doporučuji použít čistý vanilkový extrakt, nikoli jeho napodobeninu.

Smetana: Do tohoto domácího irského krému můžete použít buď smetanu 12%, nebo hustou smetanu na šlehání. Nepoužívejte však obyčejné mléko, jinak váš Baileys nebude dostatečně krémový.

Výměna čokoládového sirupu: Jedním ze způsobů, jak můžete tento recept vylepšit pro oříškovou a skořicovou chuť, je přidat 1-2 polévkové lžíce čokoládového oříškového másla Perfect Keto. To by bylo dobrou náhradou za čokoládový sirup Hershey’s, pokud chcete snížit množství cukru v nápoji.

Suroviny

  • 1 2/3 šálku irské whiskey (použil jsem Jameson)
  • jedna plechovka slazeného kondenzovaného mléka (cca 400 g)
  • 1 šálek polotučné nebo tučné smetany
  • 2 polévkové lžíce čokoládového sirupu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička instantní kávy nebo instantního espressa (ujistěte se, že je instantní, aby se rozpustilo)

Příprava

Smíchejte všechny přísady v nádobě mixéru a mixujte na vysoké rychlosti, dokud nebude hmota hladká, 30 až 60 sekund.

Směs přelijte do skleněné láhve nebo vzduchotěsné nádoby s těsně přiléhajícím víčkem a uchovávejte v chladničce až 2 měsíce.

Před použitím dobře protřepejte.