Rafaelo kuličky jen ze tří ingrediencí!

rafaelo kuličky

Hledáte nápady na domácí jedlé dárky? Třísložkové kokosové Rafaelo kuličky jsou perfektním dárkem pro vaše blízké. Nepečou se a jsou hotové za 15 minut!

Mimochodem, existuje vůbec někdo, kdo by neměl rád bonbony Ferrero Raffaello? Věděli jste, že tyto Rafaelo kuličky vyrobíte od základu snadno, ale i rychle? Můžete je připravit i s dětmi. Budou je s vámi vyrábět rády! Je to rychlý dezert, takže se nebudou nudit, a i když to může být trochu špinavé, budou si moci olizovat prsty pokryté kokosem! Jsem si jistý, že si je zamilují.

Už asi víte, že miluji dezerty, které se snadno připravují. A víte, co miluju ještě víc? Snadné nepečené dezerty s několika málo ingrediencemi! Třeba tyhle Rafaelo kuličky. A jak už zmiňuji na začátku: Tyto kokosové kuličky fungují jako perfektní domácí jedlý dárek. Narozeniny, Vánoce, Den matek, Den otců -hodí se ideální pro každou příležitost. Když je pěkně zabalíte, máte připravený nádherný osobní dárek! Není to skvělé?

Jak na to?

Zde jsou tři ingredience: kokos, lískové oříšky a kondenzované mléko. Sušený kokos a kondenzované mléko nelze ničím jiným nahradit. Co se týče lískových oříšků: Všichni víme, že kokosové kuličky Rafaelo koupené v obchodě mají uvnitř mandle. Proto můžete použít mandle, abyste byli autentičtí. Já používám lískové oříšky, protože mají pěkný kulatý tvar, což znamená, že se kuličky lépe válí.

Kuličky můžete využít i jako ozdobu na dort.

Také zde dávám přednost lískovým oříškům před mandlemi. Kokos a kondenzované mléko se spojí dohromady. To trvá méně než minutu. Nyní stačí vzít ořech a obalit ho v kokosové směsi. Bude to lepkavé, ale tak to má být, takže žádná panika. Nakonec každou kuličku obalte v troše kokosu navíc. Tím kuličky získají dokonalý vzhled a přestanou se lepit.

TIP: Pokud máte pocit, že je směs příliš suchá, přidejte více kondenzovaného mléka. Pokud je příliš řídká, přidejte strouhaný kokos. Doporučuji zkusit vykoulet jednu nebo dvě kuličky, abyste viděli.

Směs je lepkavá a může se vám zdát, že se vám lepí spíše na ruce než na ořechy. Směs s lískovými oříšky několikrát stlačite, než ji stočíte do kuličky. Také si můžete ruce obalit trochou kokosu, abyste lepivost trochu omezili.

Celková doba přípravy:

15 minut

Suroviny:

  • 1½ šálku sušeného kokosu (135 gramů)
  • ½ šálku kondenzovaného mléka (160 ml)
  • ⅛ šálek Asi 15 lískových oříšků nebo mandlí

Postup:

Smíchejte 1 šálek kokosu a kondenzovaného mléka, dokud se nespojí. V této směsi obalte lískové oříšky a srolujte je do kuličky. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.

Každou kuličku obalte ve zbývajícím kokosu a před podáváním vychlaďte v lednici.