Moje nejlepší tipy na přípravu mimosy! Co je lepšího k brunchi než báječný recept na mimosa drink ze suchého sektu a pomerančového džusu?
Jak si doma připravit ten nejlepší mimosa drink
Mimosa je lahodná kombinace šumivého vína a pomerančového džusu. Je to jednoduché, zábavné a ideální k podávání ve společnosti.
Vzhledem k tomu, že k přípravě koktejlu mimosa je zapotřebí jen několik málo ingrediencí, rád dbám na jejich vysokou kvalitu. K přípravě budete potřebovat:
- šumivé víno, pomerančový džus a pak volitelné doplňky, jako je vodka, Grand Marnier, Chambord, a dokonce i whiskey.
Jak vybrat šumivé víno na mimosa drink
Rád používám suché šumivé víno, ne sladké. Použijte víno, které vám chutná. Mělo by být ale kvalitní. Skvělou volbou je také suché Prosecco.
Nejlepší mimosa je z čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
Pokud to zvládnete, použijte čerstvě vymačkaný pomerančový džus. Zdá se to přehnané, ale když uvážíte, že polovinu nápoje tvoří džus, chcete to nejlepší. Čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva chutná čerstvěji, lehčeji, trochu trpčeji a jemněji než cokoli, co najdete v obchodě. Když jsme v nouzi, použijeme 100% pomerančový džus.
Dokonalý poměr
Klasický recept na mimosu vyžaduje stejný díl šumivého vína a pomerančového džusu. I když si myslíme, že tento poměr chutná nejlépe, pokud podáváme brunch pro větší počet lidí, víno trochu přibrzdíme.
Když připravujete mimosu, vždy nejprve přidejte šumivé víno a pak dolijte pomerančový džus. Tak se koktejl sám promíchá a nebude dělat lepkavou kaši na vrcholu sklenice. Nemusíte míchat, protože to by způsobilo splasknutí vína.
Příprava pro větší počet lidí
Když připravujete mimosu na party, můžete ji připravit ve džbánu. Smíchejte ji těsně před příchodem hostů. Nedělejte to s příliš velkým předstihem, protože byste ztratili část sycení oxidem uhličitým.
Ať už mimosu mícháte předem, nebo ji děláte postupně, ujistěte se, že jsou víno a pomerančový džus dobře vychlazené. Víno, pomerančový džus, a pokud jste je přidali do džbánu, i džbán uchovávejte v chladničce, dokud hosté nepřijdou.
Varianty mimosy
- Kombinace pomerančového džusu a šumivého vína je úžasná, ale věděli jste, že existuje spousta variací na mimosu? Zde je několik mých oblíbených:
- Přidejte kapku brusinkové, ananasové nebo granátové šťávy.
- Nahraďte část pomerančového džusu šťávou z krvavých pomerančů nebo grapefruitovou šťávou.
- Na dno každé sklenky se šampaňským přidejte lžíci broskvového nebo jahodového pyré.
- Přidejte nakrájené čerstvé ovoce, například jahody, borůvky a plátky pomeranče.
- Přidejte lžíci likéru, například Grand Marnier nebo Chambord (pro mimózu inspirovanou francouzskou kuchyní).
Nealkoholické (panenské) mimosy
Pro přípravu mocktailu mimosa nahraďte šumivé víno perlivou sodou nebo ochucenou perlivou vodou. Oblíbenou variantou je nealkoholický perlivý hroznový džus. Miluji také ochucenou sycenou vodu.
Pokud jde o perlivou vodu, existuje tolik příchutí. Krásná by byla limetková nebo citronová nebo pro tropickou atmosféru vyzkoušejte vodu s příchutí kokosu s kapkou ananasové šťávy.
Suroviny
- 1 (750 ml) láhev vychlazeného suchého šumivého vína
- 3 šálky (750 ml) vychlazené pomerančové šťávy (nejlépe čerstvě vymačkané)
- 1/2 šálku (120 ml) Grand Marnier, volitelně
Příprava
Naplňte osm sklenek na šampaňské do poloviny vychlazeným šumivým vínem. Doplňte pomerančovým džusem. Pokud jej používáte, přidejte do každé sklenice 1 lžíci Grand Marnier.