Lehký a osvěžující drink ideální na letní večer. Není těžký, nebolí po něm hlava, má příjemnou ovocno-květovou chuť. To je Hugo drink. Svěží střik s čerstvou mátou, limetkou, bezinkovým sirupem, proseccem a perlivou vodou!
Hugo drink prý poprvé vznikl v roce 2005 v severní Itálii, ale rychle se uchytil u Rakušanů a Němců. Najdete ho i předpřipravený v lahvích nebo čerstvě umíchaný v barech. Ale zvládnete ho i doma. Stačí pár minut práce a máte osvěžující letní koktejl stejně dobrý jako ten na pláži.
Složení koktejlu Hugo
Máta: Osvěžující a chladivá. Mátu trochu rozmixujte, aby se v ní rozproudily silice.
Limetka: Několik plátků limetky dodá sladkému sirupu pikantní chuť, která ho vyváží.
Bezinkový sirup: Květinový, sladký a lahodný! Bezinkový sirup si můžete vyrobit sami nebo koupit.
Prosecco: suché šumivé bílé víno z města Prosecco v severní Itálii.
Perlivá voda
Led: Hugo je nejlepší podávat ledově vychlazené (bonusové body, pokud použijete jedlé kostky ledu s květinami!).
Suroviny
- 1 snítka máty
- ½ limetky nakrájené na plátky
- 1 polévková lžíce bezinkového sirupu, více, pokud máte rádi sladké, 15 ml
- 1 šálek prosecca nebo bílého šumivého vína 236 ml
- 1 až 2 PL perlivé vody 15 až 30 ml
- ½ šálku kostek ledu
Příprava
Mátu krátce rozmixujte ve sklenicích nebo ji rozetřete mezi dlaněmi. Tím rozhýbete silice, které dodají vašemu drinku tu pravou mátovou chuť! Do každé sklenice přidejte mátu a několik plátků limetky.
Nalijte bezinkový sirup do sklenice s limetkou a mátou. Přidejte prosecco a perlivou vodu.
Krátce promíchejte a podávejte s ledem.