Vepřové nudličky se zeleninou a rýží

vepřové nudličky s rýží

Také máte rádi jídla, která se dají variova podle toho, co zrovna máte v lednici za suroviny? Já takové recepty zbožňuji a vepřové nudličky s rýží jsou jedním z nich. Můžete také přidávat koření podle libosti, zkrátka tady můžete popustit uzdu své fantazii a chuťovým buňkám.

Prozradím vám svůj oblíbený recept na vepřové nudličky se zeleninou. Pokud ale přidáte nějakou zeleninu navíc, nebo nějakou uberete, je na vás.

Já rád používám cibuli, papriku, pórek. Občas také přidám mrkev, podle toho, zda ji mám zrovna po ruce. Určitě ale nic nezkazíte, když přidáte i zelené fazolky.

Kdo má rád pikantní masové směsi, může přidat více kari nebo chilli koření. Recept počítá spíše s mírnější, ne příliš pálivou variantou.

Suroviny

  • 350 g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika žlutá či zelená
  • pórek (případně zelené fazolky)
  • půl lžičky kari koření
  • lžička hořcice
  • sůl, pepř
  • grilovací koření
  • chilli (volitelné)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce solamylu
  • olej na smažení

Příprava

Nakrájejte maso na nudličky, dejte do mísy a promíchejte s trochou oleje, kořením, solí a pepřem a hořčicí a solamylem.

Oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. Nakrájejte na kousky i zeleninu – papriky a pórek.

Rozehřejte pánev, opečte cibuli a bílou část pórku a přidejte maso. Restujte 3 minutky, pak přidejte zbylou zeleninu a opékejte. Přidejte sójovou omáčku.

Podlijte trochou vody nebo zeleninového vývaru a duste do měkka.

Mezitím si uvařte rýži podle návodu na obalu.

Servírujeme na talíř.