Tenhle recept bude hlavně pro ty, co si potrpí na zabijačkové speciality. Zabijačky byly kdysi na venkově velkou událostí, dnes už je moc nevidíme, ale já jsem měl to štěstí, že jsem mohl u jedné být a pak jsem si domů odvážel zásoby snad na celou zimu. Tak pokud jste taky dostali čerstvá jelita, tak tenhle recept bude pro vás.
Příprava nemůže být snadnější. Pečená jelita jsou opravdu jednoduchý recept.
Suroviny
- 1 jelito na osobu
- sádlo
- voda
Příprava
Jelita nejprve na několika místech propíchneme, aby při pečení nepraskla.
Pekáček vymažeme sádlem, vložíme jelita, dáme do trouby a zalijeme trochou vody.
Pečeme nejprve zakrytá na 160°C asi 20 minut, pak odklopíme a zvýšíme teplotu a dopečeme dozlatova.
Podáváme jen tak s chlebem, nebo dušeným zelím a bramborem.