Kuřecí fajitas je snadné a chutné jídlo na všední večer. Šťavnaté kuřecí maso je podle klasického mexického receptu ochucené a opečené, pak se k němu přidá osmažená paprika a cibule. Chuť kuřecího fajitas zvýrazní čerstvá limetková šťáva a podává se s teplými tortillami a přílohami.
Také máte rádi jídla, na jejichž přípravu stačí jen několik základních surovin? Tak právě takový je tento recept na kuřecí fajitu. Vše, co potřebujete, je kuřecí maso, paprika, cibule, limetková šťáva a koření, plus tortilly a vaše oblíbené přílohy. Je to neuvěřitelně snadné. Za méně než 30 minut budete mít chutné jídlo.
Domácí koření je nejlepší
I když si můžete koupit hotové balíčky koření, lepší je si udělat své vlastní. Chuti domácího koření na fajitu se nic nevyrovná a navíc se snadno připraví. Vyhnete se zbytečným plnidlům a přísadám. Zde je stručný přehled koření, které budete potřebovat:
Chilli v prášku, mletý kmín, česnekový prášek, paprika, oregano, sůl, pepř.
Fajitas na míru
I když kuřecí fajitas chutnají skvěle samy o sobě, zálivka to může ještě vylepšit. Od zakysané smetany až po plátky sýra nebo avokáda – fajitas můžete variovat podle nálady.
A pokud vám zbylo nějaké kuřecí fajitas, neomezujte se jen na zabalení do tortilly. Pro lehčí variantu můžete použít salát a udělat z něj salátové wrapy. Nebo je můžete hodit do mísy s listovou zeleninou, černými fazolemi, kukuřicí a avokádem a připravit si tak snadný fajita salát.
Suroviny
- 3 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 3 papriky , nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 limetky
Koření FAJITA
- 1/2 polévkové lžíce chilli
- 1/2 lžíce mletého kmínu
- 1/2 lžičky papriky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
K podávání
- tortilly
- zakysaná smetana
- pico de gallo
Příprava
Přidejte ingredience na koření fajitas do malé misky a promíchejte je.
Hojně posypte kuře kořením fajita z obou stran a prsty ho vtlačte do kuřete.
Rozehřejte olej ve velké pánvi na středním ohni. Kuřecí prsa opékejte asi 7-8 minut z každé strany.
Zatímco se kuře peče, nakrájejte papriku a cibuli na tenké plátky.
Jakmile se kuře dovaří, vyjměte ho na talíř a nechte několik minut odpočívat. Na stejnou pánev na středním ohni přidejte papriku a cibuli a za častého míchání je 4-5 minut restujte.
Když jsou papriky téměř hotové, nakrájejte kuřecí prsa na proužky.
Přidejte kuřecí maso zpět na pánev, přidejte vymačkanou čerstvou limetkovou šťávu a vše promíchejte.
Ihned podávejte s tortillami a dalšími přílohami, jako je zakysaná smetana, pico de gallo a guacamole.