Každý miluje řízky, ale ne každého baví je smažit. Zabere to čas a musíte je hlídat a kontrolovat, aby se nepřipálily nebo aby nebyly syrové. Je na to ale jednoduchý fígl. Pokud máte větší množství řízků a u představy jejich smažení se vám dělá mdlo, dejte je do trouby. Nemusíte se pak o ně už moc starat, jen je jednou obrátit. Je to také zdravější varianta, protože používáte méně tuku. Takže jak upéct vepřové řízky v troubě?
Máte dvě možnosti. První – můžete je před upečením krátce předsmažit. Pak byste vynechali bod 3, protože už na nich tuk z pánve bude. Pokud ale nechcete ani předsmažit, pak je možná druhá varianta – dát do trouby rovnou. Péct se budou jen o trochu déle.
Tady jsou jednoduché kroky, jak na to.
- Řízky naklepeme přes fólii a obalíme v trojobalu – klasicky mouka, rozšlehané vejce + sůl, strouhanka.
- Rozložíme na pečící papír na plech.
- Zakápneme olejem, někdo pokládá plátek másla. Nejvíce se osvědčil olej ve spreji, krátce postříkat.
- Dáme do rozehřáté trouby na 200°C na 15 – 20 minut.
- Pak obrátíme a pečeme dalších 15 – 20 minut. Můžeme znovu trochu zakápnout olejem.
- Podáváme s brambory, bramborovou kaší, bramborovým salátem nebo hranolky.