Tyto domácí tyčinky Bounty snadné na výrobu a vyžadují pouze 3 ingredience! Postupujte podle mého jednoduchého návodu krok za krokem a vyrobte si tuto oblíbenou tyčinku doma!
Jak vyrobit domácí tyčinky jste se mohli nechat inspirovat v pořadu Peče celá země. Co třeba domácí tyčinky Bounty? Čokoláda + slazené kondenzované mléko + strouhaný kokos. Přesně tak, na přípravu lahodných a přitom velmi jednoduchých domácích tyčinek Bounty vám stačí 3 ingredience.
Chcete domácí tyčinky Bounty? Použijte mléčnou čokoládu. Chcete dospělejší méně sladkou verzi? Použijte hořkou čokoládu. Výroba tyčinek od nuly je tak jednoduchá!
Nevím, jak vy, ale já miluji výrobu takových dobrot, jako jsou tyto tyčinky Bounty, od nuly. Obvykle chutnají mnohem lépe a přesně víte, co do nich patří. Je to výhra.
Celková doba přípravy:
1 hodina
Suroviny:
- 3 šálky neslazeného strouhaného kokosu
- 1 šálek slazeného kondenzovaného mléka
- 100 g mléčné nebo hořké čokolády
Postup:
Ve středně velké míse smíchejte kokos a slazené kondenzované mléko, abyste získali hustou a lepivou hmotu.
Rukama z ní vytvarujte obdélníky. Pevně přitlačte, aby obdélníky držely tvar. Po 3 nebo 4 obdélníčcích si umyjte ruce a úplně je nevysušujte. Tak se vám pasta nebude lepit na ruce.
Uspořádejte kokosové tyčinky na plech vyložený pečícím papírem a dejte je asi na 20 minut do mrazáku. Díky tomu se budou bonbony lépe namáčet do čokolády. Tuto část nevynechávejte, jinak z toho bude nepořádek!
Mezitím nakrájejte čokoládu na kousky a ⅔ z ní vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby.
Čokoládu ohřívejte v mikrovlnné troubě na střední výkon po dobu 30 sekund, promíchejte a poté opakujte v 15sekundových intervalech, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
Pokud dáváte přednost rozpouštění čokolády na sporáku, postavte žáruvzdornou misku nad malý hrnec naplněný vroucí vodou. Na mírném ohni míchejte čokoládu, dokud se nerozpustí, a dbejte na to, aby se čokoláda při rozpouštění nedostala do kontaktu s vodou a párou.
Přidejte ⅓ zbývající čokolády a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
Tento proces se nazývá temperování čokolády. Díky němu má čokoláda lesklou strukturu a při lámání bude správně tuhnout a pěkně praskat.
Nyní je čas na namáčení! Vyjměte obdélníky z mrazáku. Pokud si chcete dát na čas, můžete pracovat s jedním obdélníkem najednou a ostatní nechat v mrazáku. Pomocí dvou vidliček ponořte jeden obdélník do rozpuštěné čokolády.
Jednou vidličkou vyjměte obdélník z rozpuštěné čokolády. Druhou vidličkou odstraňte přebytečnou čokoládu a naaranžujte domácí odměnu na vyložený plech.
Nechte několik hodin, aby čokoládový obal ztuhl (doba se liší podle toho, kde bydlíte, jak teplý máte dům atd.), a VYCHUTNEJTE si své domácí tyčinky s odměnou!