Taky tak milujete tradiční české buchty jako já? I když všechny sladké náplně v nich jsou určitě dobré, tvarohová je zkrátka klasika. Ale která je ta nejlepší? Aby nebyla příliš suchá, nebo aby netekla?
Tenhle recept se vám bude hodit. Základem tvarohové náplně je překvapivě tvaroh. Ale jaký? Na trhu máte na výběr řadu značek. Zlaté pravidlo při výběru tvarohu na náplň je jednoduché. Vždy vybírejte ten tučnější a vždy v alobalu v kostce, ne ve vaničce! Proč říkáte si? Protože by náplň byla tekutá, a to nechcete. Tvaroh v alobalu je pevnější.
Suroviny
- 500 g tvarohu v kostce
- 3 celá vejce
- 100 g moučkového cukru nebo krupice
- 1 vanilkový cukr
- kůra z 1 citronu
- 50 g rozinek (namočených v rumu)
Příprava
Nejprve v míse smícháme tvaroh s vejci. Aby byla náplň vláčná, je opravdu dobré dát tři vejce. Pak přisypeme moučkový i vanilkový cukr a kůru z citronu. Na závěr přidáme rozinky, které jsme nechali předem přes noc namočené v rumu.
Stále si při míchání hlídejte, aby náplň příliš nezřídla. Pokud se vám to stane, nezoufejte. Ještě to můžete zachránit. Přidejte jednu lžíci pudinku Creme Olé (bez vaření), který náplň zahustí.
A pokud máte pocit, že naopak je náplň příliš hustá, taky nezoufejte a přidejte lžíci či dvě mléka.