Lahodný a velmi sytý – to je karamelový cheesecake. Velmi jednoduchý recept zvládne i začátečník. Sušenkový základ a krémový sýr – to jsou základní ingredience každého cheesecaku.
Suroviny
- 1-1,1/2 šálku nadrobených karamelových sušenek
- 1/3 šálku hnědého cukru
- 1/3 hrnku rozpuštěného másla
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 3/4 šálku studeného mléka
- 1 balení instantního karamelového pudinku
- Asi 680 g změklého smetanového sýra
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 velká vejce o pokojové teplotě, lehce našlehaná
- Volitelné: Šlehačka a rozdrcené karamelové bonbony
Příprava
Do vymaštěné dortové formy vložte dvojitý pečící papír, který pevně přiložte ze stran k formě. V misce rozmíchejte karamelové sušenky a cukr a přidejte rozpuštěné máslo. Poté obsah vlijte do formy a pečte zhruba 10 minut při teplotě 163 stupňů. Poté nechte vychladnout.
V misce 2 minuty rozšlehejte mléko a karamelový pudink a nechte stát do ztuhnutí.
Lahodný karamelový cheesecake
Mezitím ve velké misce vyšlehejte krémový sýr do hladka a přidejte puding a vanilku. Přidejte vejce a šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se ingredience nespojí. Poté nalijte na korpus a pečte 65-75 minut při teplotě 163 stupňů. Poté nechte vychladnout na 10 minut.
Opatrně přejeďte nožem po okraji formy, aby se uvolnila, a nechte ještě hodinu chladnout. Přes noc vložte do ledničky. Můžete ozdobit šlehačkou a karamelovými bonbony.