Karamelový cheesecake

karamelový cheesecake

Lahodný a velmi sytý – to je karamelový cheesecake. Velmi jednoduchý recept zvládne i začátečník. Sušenkový základ a krémový sýr – to jsou základní ingredience každého cheesecaku.

Suroviny
  • 1-1,1/2 šálku nadrobených karamelových sušenek
  • 1/3 šálku hnědého cukru
  • 1/3 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 3/4 šálku studeného mléka
  • 1 balení instantního karamelového pudinku
  • Asi 680 g změklého smetanového sýra
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 velká vejce o pokojové teplotě, lehce našlehaná
  • Volitelné: Šlehačka a rozdrcené karamelové bonbony
Příprava

Do vymaštěné dortové formy vložte dvojitý pečící papír, který pevně přiložte ze stran k formě. V misce rozmíchejte karamelové sušenky a cukr a přidejte rozpuštěné máslo. Poté obsah vlijte do formy a pečte zhruba 10 minut při teplotě 163 stupňů. Poté nechte vychladnout.

V misce 2 minuty rozšlehejte mléko a karamelový pudink a nechte stát do ztuhnutí.

Lahodný karamelový cheesecake

Mezitím ve velké misce vyšlehejte krémový sýr do hladka a přidejte puding a vanilku. Přidejte vejce a šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se ingredience nespojí. Poté nalijte na korpus a pečte 65-75 minut při teplotě 163 stupňů. Poté nechte vychladnout na 10 minut.

Opatrně přejeďte nožem po okraji formy, aby se uvolnila, a nechte ještě hodinu chladnout. Přes noc vložte do ledničky. Můžete ozdobit šlehačkou a karamelovými bonbony.