Club sandwich se šunkou, krůtím masem, slaninou a třemi plátky chleba je dost možná nejlepší sendvič všech dob. Má tři vrstvy, které jsou naprosto nabité chutí. Jedná se o klasiku, kterou si snadno můžete připravit i doma.
I když u nás není zvykem jíst sendviče k obědu, třeba tak jako ve Velké Británii nebo Spojených státech amerických, pro jednou byste to mohli vyzkoušet. Tenhle sendvič vás jisto jistě zasytí.
Použijte na club sandwich dobrý chléb (domácí je neuvěřitelný) a opečte ho jen tolik, aby se při mazání lépe roztíralo máslo. Opečený chléb také dodá křupavosti a lépe drží vše pohromadě. Pořadí skládání je důležité a tradiční, takže se ho držte!
Pokud se však chcete tradici trochu vzepřít, můžete některé ingredience vyměnit. Jednou z našich nejoblíbenějších výměn je výměna lahůdkové šunky za o něco aromatičtější a krásnější mortadelu. Přidat také můžete volské oko. Variant zkrátka můžete vymyslet více.
Suroviny
- 3 plátky chleba
- Změklé máslo
- 3 lžíce majonézy
- listy římského salátu
- 2 plátky rajčat
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 plátky slaniny
- 1 silný plátek čedaru
- 2 plátky krůtího masa
- 2 plátky šunky
Příprava
Chléb opečte dozlatova a pak každý plátek potřete tenkou vrstvou másla z obou stran.
Jeden krajíc chleba namažte z jedné strany majonézou. Poklademe salátem a plátky rajčat a lehce osolíme a opepříme. Navrch položte plátky slaniny.
Druhý krajíc chleba potřete z obou stran majonézou a položte na slaninu. Navrch dejte čedar, krůtí maso a šunku. Poslední krajíc chleba potřete majonézou a položte na sendvič majonézou dolů.
Zajistěte párátky a rozkrojte na 4 trojúhelníky