Tohle je taková česká rychlovka. Bramborový guláš, neboli buřtguláš. Záchrana, když potřebujete rychle něco uvařit a ještě, aby to chutnalo všem, včetně dětí. Někdo má rád spíše řidší verzi, takovou polévkovou, někdo hustší. To už si pak můžete doupravit podle svého. Stejně tak k tomu můžete zakusovat plátek chleba a nemusíte. To je na vás.
Aby měl buřtguláš pěkně červenou barvu, nebojte se použít hodně mleté papriky. Pokud jí bude málo, barva bude taková mdlá. Také můžete přidat trochu sušeného chilli, pokud máte rádi pikantní jídla.
Já také na závěr přidávám smetanu. Celé jídlo krásně zjemní. Vyzkoušejte to, i když většina receptů na buřtguláš s ní nepočítá.
Suroviny:
- Olej nebo sádlo
- 6 ks brambor
- 2 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 dkg kabanos
- 2 lžíce majoránky
- 4 lžíce mouky
- 4 lžíce sladké papriky
- smetana na vaření
- sůl, pepř
- voda nebo vývar
Příprava:
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Nakrájíme také kabanos.
Oloupeme si brambory a také nakrájíme na kostky.
Cibuli zpěníme na sádle či oleji, přidáme kabanos a rozetřený česnek.
Jakmile bude kabanos opečený, přidejte papriku (případně chilli) a zalijte vodou nebo vývarem.
Pak přidejte brambory, osolte, přidejte majoránku a vařte do změknutí.
Na závěr zahustěte. V troše vody rozmíchejte mouku a nalijte do hrnce. Pak přilijte na závěr smetanu.
Tip: Na závěr můžete posypat jarní cibulkou.